”Kan flyga längst ut och blåsa ner alla på V86”

TIDIGA V86-TANKEN: Lipovacs tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Åby och Solvalla, onsdagen den 1 februari

Thomas Uhrberg och Darlington Fame streckas på V86.
Thomas Uhrberg och Darlington Fame streckas på V86.

På onsdag delas V86 mellan Åby och Solvalla den 1 februari.

Här är Sportbladets Tidiga V86-tanke med Mario Lipovac.

Ni får:

Tipsettorna

Mot- och skrällbuden

Rankning lopp för lopp

Bästa spikarna och skrällarna

Tidiga V86-systemet


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Mario Lipovacs V86-tips:

Bästa spikarna

4 Say No More Zaz (V86-4) är en av flera Timo Nurmos hästar som kommer ut efter lite paus. Jag kollade med stallet lite snabbt och det låter väldigt bra på Say No More Zaz. Han har tränat starkt inför det här loppet och som många gånger förut så behöver inte Timo Nurmos hästar några lopp i kroppen. Jag tror man har respekt med sig och i ledningen ses han med bra chans.

4 Fortnite (V86-5) ska vi ta betalt på den här gången, det kommer förmodligen bli mycket drag på honom igen då ”alla” skulle ha honom senast, men då blev han för pigg och galopperade direkt bakom bilen. Han satt fast i Sylvesterloppet på nyårsafton och har visat väldigt bra form. Distansen är bara en fördel för honom och jag tror man äter upp tillägget ganska fort och sedan kan Jeppe Juel lägga upp det lite som han vill. Ska ses med väldigt god chans.

Bästa skrällarna

5 Targaryan (V86-3) gjorde det bra senast mot tuffare motstånd på Ålborg under Winter Burst och satt fast med krafter kvar och såg fin ut över mål. Flemming Jensen brukar inte komma till Åby om han inte tror hästarna räcker till och det känns som vi kan förvänta oss en stark prestation. Utgångsläget är bra och med rätt resa måste hon vara ett tidigt streck på kupongen.

11 Darlington Fame (V86-7) har alltid visat hög kapacitet, men på slutet har det gått lite grus i maskineriet och hon har inte haft resultaten med sig. Näst senaste forcerade kusken henne lite för mycket när segern var klar och hon galopperade så raden hade varit lite snyggare utan den galoppen. Senast mötte hon tufft motstånd och går ner i klass den här gången. Blir det lite tempo så är jag inte förvånad om hon flyger lågt längst ut och blåser ner alla.

Tidiga V86-systemet

Avd 1: 2, 8 (5–4)

Avd 2: 4 Drizzle (3–7)

Avd 3: 1, 5, 3, 10, 4, 12 (6–11)

Avd 4: 4 Say No More Zaz (11–2)

Avd 5: 4 Fortnite (2–5)

Avd 6: 4, 10, 14, 6, 9, 13, 5, 11, 12, 8 (2–7)

Avd 7: 5, 11, 2, 6, 3, 8 (1–10)

Avd 8: 3, 2, 4, 10, 7, 6, 11 (8–9)

5 040 rader/1 260 kr

DD-systemet

DD-1: 5, 11, 2 (6–3)

DD-2: 3, 2 (4–10)


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–1, 1 640 meter auto


Tipsettan

Romero galopperade i comebacken för tre starter sedan, men det varnade Conrad Lugauer för då han hade varit borta väldigt länge. Efter den starten var han förbättrad och kördes i ledningen, men fick regelrätt stryk av Unique Creation som bara var bättre den dagen. Senast möttes dom igen, men då släppte man ledningen och försökte utmana på stretchen, men kom aldrig riktigt i närheten. Han verkar ha formen på topp och från ett bra läge tror jag han hittar till ledningen och då är han hästen att slå.


Motbud

Orkan von Haithabu har vi sett i Sverige många gånger och han har varit väldigt och vunnit på bland annat V75. Han gjorde debut för Conrad Lugauer senast och jag trodde han skulle vinna, men fick se sig besegrad av stallkamraten Ornello. Conrad varnar för honom den här gången då man bytt träning och formen borde vara bättre. Trots det dåliga utgångsläget vill jag inte dissa honom och jag dubblar systemet för får han ligga på rulle har han en vass avslutning.


Skrällbud

FromHeaven Idzarda mötte liknande motstånd senast och gjorde det godkänt. Han kan öppna hyfsat och fick gå på i spåren ensam och avslutade bra utan att vara när segern. Han presterar ganska ojämnt, men har han rätt dag så kan han vara en rolig skräll att ta med om man inte litar på mitt ”Lugauer-lås”.


Spetsstrid

Romero öppnar bra och ses som spetsfavorit, men jag tror att fler vill blanda sig i spetsstriden vilket kan kosta en del och väljer därför att dubbla systemet. Värst emot tror jag André Eklundh och Uncle Töll är som kan lägga iväg om man trycker av från start.

Vår rankning

2 Romero

8 Orkan von Haithabu

5 Uncle Töll

4 FromHeaven Idzarda

1 Cassiopeia

3 Sato

6 Calenita

9 Special Major

7 Tournado Dream

V86–2, 1 640 meter auto


Tipsettan

Drizzle var med förra onsdagen, men hade startsnabba hästar invändigt om sig och kom aldrig till sin favoritposition ledningen. Kan kröp ner i rygg på ledaren och satt där hela loppet, när luckan väl kom så krockade han i vagnen på hästen bredvid och fick aldrig upp farten. Det kändes som han hade krafter kvar i mål och den här gången ser det upplagt ut för ledningen. I den positionen tror jag han kan bli svårpasserad över den korta distansen.


Motbud

Quantity of Time vann näst senast på Solvalla och senast gjorde han det bra efter en tung resa. Han är inte så snabb, men kommer förmodligen sitta bra till direkt och skulle det kosta för mycket för mitt spikbud så är han mycket tidig.


Skrällbud

Jeppas Uppercut hade ett liknande läge senast och man får säga att han var riktigt bra. Trots dåligt tempo under loppet så spurta han till seger. Rolig skrällbud.


Spetsstrid

Drizzle är startsnabb och är klar spetsfavorit.

Vår rankning

4 Drizzle

3 Quantity of Time

7 Comanches

2 Forever Ice

11 Jeppas Uppercut

12 Mirci A’lir

1 Silver Load

8 Don’t Disturb

10 Ontario Bro

9 Bella Follo

6 Fruit Costashorta

5 G.K.Alouette

V86–3, 2 140 meter auto


Tipsettan

Bahia har gjort det bra på slutet och senast tycker jag hon gjorde det bra trots att det inte blev seger. Hon blev slagen av en häst som liftat med i hennes rygg. Hon har lottats till ett perfekt utgångsläge då hon är explosiv från start och Gustav Johansson kan välja hur han vill lägga upp det då det finns olika scenarion på Åby. Oavsett upplägg tror jag hon är med långt framme.


Motbud

Targaryan gjorde det bra senast mot tuffare motstånd på Ålborg. Hon satt fast med krafter kvar och såg verkligen fin ut över mål. Flemming Jensen brukar inte komma till Åby om han inte tror hästarna räcker till och det känns som vi kan förvänta oss en stark prestation. Ett tidigt streck på kupongen.


Skrällbud

Debutante har väldigt lätt för att ställa till det för sig, men jag vet att Conrad Lugauer håller henne högt och felfritt vågar jag inte lämna henne utanför kupongen.


Spetsstrid

Bahia är kvick och ses som den klara spetsfavoriten.

Vår rankning

1 Bahia

5 Targaryan

3 Leanne Schermer

10 Debutante

4 Mazuocco Boko

12 Elva Rapid

6 Legacy H.H.

11 Uberty Face

7 Quita Futura

2 Selma’s Tanita

9 Pinotage A.A.

8 Wiki Waki Woo

V86–4, 2 640 meter auto


Tipsettan

Say No More Zaz är en av flera Timo Nurmos hästar i omgången som kommer ut efter lite paus. Jag kollade med stallet lite snabbt och det låter väldigt bra på Say No More Zaz. Han har tränat starkt inför det här loppet och som många gånger förut så behöver inte Timo Nurmos hästar några lopp i kroppen. Jag tror man har respekt med sig och en kusk som kommer vara offensiv och hitta till ledningen. Därifrån är det bra chans.


Motbud

Michigan Bro är det givna motbudet. Han har gjort allt rätt hittills i karriären, men den här gången tror jag han möter en bättre häst, men framförallt har han haft otur i spårlottningen. Skulle min spik komma bort så måste Michigan Bro räknas tidigt.


Skrällbud

Xanthis Hilton hängde med godkänt senast och har visat fin form på sistone. Jänkarvagnen åker på igen och från bra läge ska han med om man garderar.


Spetsstrid

Say No More Zaz kör sig till ledningen efter en bit.

Vår rankning

4 Say No More Zaz

11 Michigan Bro

2 Xanthis Hilton

5 Marea

6 Establishment

7 Andy Gel

8 Gasparito

1 Buzzed Driving

3 Cash Number

9 Alabama Slammer

12 Lord of Silver

10 Bottnas Gorgeous


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


V86–5, 3 140 meter volt


Tipsettan

Fortnite ska vi ta betalt på den här gången, kommer förmodligen bli mycket drag på honom igen då ”alla” skulle ha honom senast, men då blev han för pigg och galopperade direkt bakom bilen. Han satt fast i Sylvesterloppet på nyårsafton och har visat väldigt bra form. Distansen är bara en fördel för honom och jag tror man äter upp tillägget ganska fort och sedan kan Jeppe Juel lägga upp det lite som han vill. Jag tror han bara är bäst den här gången och singelstreckar.


Motbud

Haut Doctor är en stark fransk häst som Flemming Jensen säkert försöker leda med så länge den berömda lampan lyser. Han vann från ledningen senast, men det var knappt och jag tror motståndet är bättre den här gången. Skulle mitt singelstreck komma bort så ses han med bra chans att leda hela vägen.


Skrällbud

First One In har haft bra form en längre tid och det är snart dags för honom att få betalt. Jag tror det blir tufft den här gången, men skulle det stämma då har han visat att han kan avsluta riktigt fort. Näst senast var jag imponerad för han satt långt bak och gick själv ute i spåren och tog in mycket på vinnande hästen. Senast var motståndet för hårt och han var godkänd.


Spetsstrid

Blir väll inte mycket till spetsstrid när det endast är två hästar på start. Flemming Jensen och Haut Doctor måste ha mycket god chans på ledningen tidigt.

Vår rankning

4 Fortnite

2 Haut Doctor

5 First One In

3 Fighter Marke

7 Ian B.R.

8 Give Me Five F.R.

6 Digital Crunch

1 Kirby Starlake

9 Humble Stance

10 Flamenco Fac

V86–6, 2 140 meter auto


Tipsettan

Mitzy Gold har gjort det bra varje gång hos Oskar Kylin Blom och senast var hon bara slagen av en smygkörd häst på en snöig bana. Annars har hon flugit till ledningen och sedan vunnit på lätta ben. Jag tror man siktar på det scenariot igen.


Motbud

Bouillabaisse har alltid varit en ”snackhäst”. Senast var hon tillbaka och med loppet i kroppen är hon farlig?


Skrällbud

Indira Split trots det tuffa utgångsläget?


Spetsstrid

Mitzy Gold är riktigt kvick bakom bilen och jag ser inget annat scenario än att hon sitter i ledningen.

Vår rankning

4 Mitzy Gold

10 Bouillabaisse

14 Indira Split

6 Livi Princess H.M.

9 Carelya

13 Vilja T.Y.C.

5 Samaritana

11 Al’s Starlicious

12 Hard Landing

8 Hunting Widow

2 Eliza Turf

7 Mary Hotshot

3 Bottnas Felicia

1 Cypress Piont

V86–7, 2 140 meter auto


Tipsettan

Honor har verkligen visat toppform i dom senaste starterna. Näst senast hade hon spår långt ut och fick en tung inledning, efter att hon hittat ner gick kusken på och hon fick ett tungt lopp och kunde inte stå emot några starka avslutare. Senast gick hon utvändigt igen, men var bara bäst och vann på ett bra sätt. Lite svårt att sätta in henne mot det svenska motståndet, men på den formen hon visat så tror jag man kan förvänta sig en stark prestation.


Motbud

Darlington Fame har alltid visat hög kapacitet, men på slutet har det gått lite grus i maskineriet och hon har inte haft resultaten med sig. Näst senaste forcerade kusken henne lite för mycket när segern var klar och hon galopperade så raden hade varit lite snyggare utan den galoppen. Senast mötte hon tufft motstånd och kollar man till motståndet den här gången så ska hon ha bra chans att runda dom trots spåret. Blir det bara lite tempo då kommer hon längst ut.


Skrällbud

Chantal Jet har det varit mycket snack kring på slutet, men hon har inte fått till det. Hon gillar årstiden och räknas som ett roligt skrällbud från ett bra spår.


Spetsstrid

Chantal Jet och Honor gör upp. Fördel Chantal Jet.

Vår rankning

5 Honor

11 Darlington Fame

2 Chantal Jet

6 Athena Face

3 Miriam Håleryd

8 Global Diplomacy

1 Aronia

10 Joyo

7 Inara O.E.

9 Carlos Stephanie

4 Tourzo

V86–8, 2 140 meter auto


Tipsettan

Ciak Bi har kanske inte radat upp segrarna, men han har varit ute och mött tufft motstånd nästan varje gång och gjort det bra. Han återkommer efter paus, men som jag skrev tidigare i ett av loppen så tror jag inte det krävs ett lopp i kroppen utan jag tror han är förberedd för en bra insats direkt. Från bra spår med bra kusk räknas han tidigt.


Motbud

Final Whistle är en fin och kapabel häst som varit ute på lördagarna och fått hårdhet. Han återkommer efter lite paus och har säkert blivit uppfräschad efter många starter under hösten. Det är bra snurr på stallet och från ett bra utgångsläge ska han räknas tidigt.


Skrällbud

Xerxes Millpond har visat toppform i dom senaste starterna och är klar för finalen i Solvallaserien. Han står perfekt inne i loppet och får han rätt ryggar så är han farlig till slut. Tar man med några så får man inte glömma bort honom trots att han matchats tufft.


Spetsstrid

Det saknas riktiga startkanoner och trots att hon har spår långt ut så tror jag att Örjan Kihlström och Swept Wing kan hitta till ledningen. Frågan är om man kör där eller vill släppa till Final Whistle eller Ciak Bi om dom kommer tidigt? Fördel Final Whistle.

Vår rankning

3 Ciak Bi

2 Final Whistle

4 Ready Trophy

10 Xerxes Millpond

7 Kalle Taxam

6 Swept Wing

11 Rally Inge

8 Teton Miss Annie

9 VästerboFlashDance

5 Titan Igiro

1 Day of Love


ANNONS: V86 på onsdag. Här kan ni ta rygg på Sportbladets tidiga V86-tanke. Spelstopp: 20.30. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!