Elitloppet

Ulf Stenströmer: ”Jag avvaktar med svar”

Handsome Brad i Elitloppet eller inte

Av: 

Christoffer Wickman

Ulf Stenströmer vacklar om Elitloppet
Ulf Stenströmer vacklar om Elitloppet

TRAV

Han har tackat nej till Elitloppet fyra gånger tidigare.

Nu kan det bli en femte gång.

– Jag vacklar, säger Ulf Stenströmer.

Ulf Stenströmers sexårige hingst Handsome Brad har haft en riktig pangstart på 2019 – det med två segrar och två andraplatser på fyra starter.

I slutet på april slutade han överraskande tvåa bakom superhästen Propulsion i Olympiatravet på Åby – och redan då började det viskas om Elitloppet för Handsome Brad.

– Anders Malmrot har inte visat något intresse alls för honom, sa Ulf Stenströmer till Trav365 ett par dagar efter Olympiatravet.

Men visat intresse för Handsome Brad, det har Solvallas sportchef Anders Malmrot gjort nu. Efter Handsome Brads seger i det danska storloppet Copenhagen Cup under söndagen så fick Handsome Brad en inbjudan till Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj.

Ulf Stenströmer har aldrig haft häst i Elitloppet tidigare, med Noras Bean tackade Stenströmer nej vid fyra tillfällen. Nu kan det komma ett nej tack, en femte gång.

”Bästa hästarna jag sett i mitt liv”

Dagen efter Handsome Brads seger i Copenhagen Cup och dagen efter att han fått en inbjudan till Elitloppet, är Ulf Stenströmer splittrad.

– Jag är jättenöjd med hästen och allting efter loppet, och jag gissar att du undrar om det blir Elitloppet eller inte, men det kommer du inte få reda på, säger Ulf Stenströmer och fortsätter:
– Jag ska prata med Anders Malmrot efter lunch i morgon tisdag, han ska göra sin sedvanliga sändning på Facebook vid 15-tiden i morgon. Jag ska köra en sväng med Handsome Brad i morgon förmiddag, och sedan ska jag prata först med ägaren, och sedan med Malmrot. Jag säger inte mer än så, förutom att jag är otroligt nöjd med hästen.

Så det kan bli en femte gång, som du säger nej tack till Elitloppet?

– Jag vet inte exakt hur många gånger det är jag tackade nej med Noras Bean. Det är en stor ära att vara med i Elitloppet. Inget ont om Gum Ball, men hade det varit den årgången hade det varit ett lättare beslut att tacka ja, nu får han möta, om han skulle gå till final för jag gissar de hamnar i olika försök, de två bästa hästarna jag sett i hela mitt liv i Propulsion och Readly Express, lägg där till Aubrion du Gers med flera. De är ju magiska hästar allihopa. Det är en stor ära att vara med i Elitloppet, men jag vet inte om det är rätt årgång och rättvist mot hästen att vara med i år. Jag säger inte att det inte blir, men vi avvaktar. Det är som sagt en stor ära att få vara med i Elitloppet. Men samtidigt är de jäkligt tuffa hästar som är med.

”Skulle inte skämma ut sig”

I segerintervjun i TV12 efter Copenhagen Cup så sa Carl Johan Jepson att det inför Copenhagen Cup var sagt att Handsome Brad inte skulle gå mot Elitloppet, men att du och ägaren kanske tänker om nu. Var det så?

– Ja, så kan man säga. Hästen bestämmer ju i första hand vart vi går ut nästa gång. Jag sa efter både min värmning och Jepsons värmning inför Copenhagen Cup att det var något extra. Hästen brukar värma bra, men det var en aura kring hästen i går, och det var utan tvekan något extra. Hästen är under stark utveckling, det låter kanske lite konstigt att säga stark, men han är under utveckling och känns formidabelt bra och tar loppen bättre än någonsin, så kanske är det så att man bara ska gå ut i Elitloppet, men det känns inte som någon plusfaktor att det är just det här året, säger Stenströmer och fortsätter:
– Han är inte lastgammal hästen på något vis och har heller inte startat ihjäl sig och ett år till i den här kroppen kan göra underverk. Jag vacklar, trots att hästen tagit loppet på bästa sätt. Jag tror han kommer kännas helt perfekt i morgon när jag ska ut med honom, och jag säger varken bu eller bä. Det är säkert många som vill se honom i Elitloppet och det är säkert många som inte tycker att han har där att göra, men skulle han starta i Elitloppet så kommer han aldrig skämma ut sig, så mycket kan jag säga. Men jag avvaktar till i morgon.

”Rädd om mina hästar”

Stenströmer har nu att fundera på.

– Jag är jättestolt och glad att jag har en häst som nämns i dessa sammanhang och jag är glad att han fått lite fans, men jag är oerhört rädd om mina hästar, i synnerhet den här. Det är nog lite av det som talar för att det kanske inte blir något Elitlopp. Men, jag avvaktar som sagt till i morgon, säger Axevallatränaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Carl Johan Jepson: ”En av de bästa helgerna”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet

Ulf Stenströmer

Trav