Redéns segerjubel: ”Såg otroligt fin ut”

Uppdaterad 2019-06-24 | Publicerad 2019-06-22

Conrads Rödluva vann på Rättvik  - övertygade stort

Kulldrottningen Conrads Rödluva ställde allt till rätta igen på midsommardagen i Rättvik och visade att hon mår alldeles utmärkt efter den överraskande förlusten i den senaste starten. 

– Hon såg otroligt fin ut - det var den gamla Rödluvan som visade upp sig igen! jublade tränaren Daniel Redén efter Breeders' Crown -försöket för fyraåriga ston.

4 420 personer såg midsommardagens tävlingar på Rättvikstravet där fyra försökslopp i unghästserien Breeders’ Crown stod på programmet. 

Jättefavorit på Grand Slam 75-spelet var Solvallatränaren Daniel Redéns Conrads Rödluva som åkte dit i finalen av Drottning Silvias Pokal i mitten av maj. 

Något störde fuxan den dagen men nu var allt som vanligt igen. Örjan Kihlström blev avlöst i dödspositionen och fick andrapar utvändigt med jättefavoriten och framme i ledningen fick Jorma Kontio bestämma tempot första rundan med Global Vintage.

På den sista bortre långidan fick Conrads Rödluva kliva på i spåren, rundade till ledningen i ett huj och lämnade konkurrenterna på spänstiga ben. 

Tränaren Daniel Redén menade att Rödluvan var sig själv igen. Även Örjan Kihlström var imponerad över stoet som vann på tiden 1.12,7 över 2140 meter autostart. 

– Hon var verkligen fin. Jag trodde nog när jag gav mig av där att det skulle bli sista 700 meterna i tredjespår eftersom det hade gått så sakta. I stället satt hon i ledningen 500 kvar. Det är inte många hästar som kan göra så där, men hon är ju mer än en vanlig häst, sade Kihlström.

Stall Zets fuxa matchas närmast mot uttagningsloppen till Stochampionatet 12 juli. Händer inget oförutsett väntar sedan finalen på Axevalla söndagen 21 juli, återigen i favoritposition.

”Vann relativt oansträngt”

De fyraåriga hingstarna och valackernas uttagningslopp rundade av omgången i Rättvik.

Tuomas Korvenoja drog hårt i ledningen med Lewis Ale och Örjan Kihlström väntade till en bit in på upploppet med att lyfta ut Forfantone Am.

Roger Walmann har derbyt på Jägersro i höst som det stora målet med hästen

– Det blev ett perfekt lopp och det såg ut som om han vann relativt oansträngt också. Det är en jättefin häst för klassen och så får vi se hur långt det bär, sade Roger Walmann.

Reijo Liljendahl har höga tankar om italienaren Admiral As som hemförde uttagningsloppet för de treåriga hingstarna och valackerna tillsammans med Ulf Ohlsson. 

Löftet fick den här gången slita i tredjespår men körande Ohlsson såg ut att sitta trygg.

– Han är riktigt, riktigt bra. Stark och rejäl av sig. 

Reijo Liljendahl om obesegrade Admiral As:

– Han har alla ingredienser. Han går väldigt mycket dövad fortfarande. Han är lite slö och lekfull och med tanke på härstamningen vill jag ha honom slö. Det här är den bästa häst jag tränar för dagen i alla fall, sade Liljendahl.

Solvallatränaren Mattias Djuse brottades med ett uselt tolftespår med Global Anytime i uttagningen för treåriga ston. 

Och trots att han valde att sitta kvar in i det längsta i sin position djupt ner i fältet, levererade Global Anytime en strålande spurt som resulterade i en ganska säker seger före positiva Qeen Rock som hade travat utvändigt ledaren. 

– Det gick i ett dåligt tempo och hästarna längst fram gick väldigt fort till slut så det var stark av henne att hinna fram. Sådana här avslutningar bådar gott inför framtiden, sammanfattade Djuse.

Midsommarloppet över 2140 meter med autostart gick till Milligan’s School som återigen hade Ulf Eriksson i sulkyn. En överlägsen vinnare som nu matchas mot Årjängs Stora Sprinterlopp i mitten av jul.

Sju rätt på Grand Slam 75 delade ut 14 068 kronor.

Mikael Wikner, Kanal75

Följ ämnen i artikeln