Helt okörd senast – är en superspik på V86

Hedbergs tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Solvalla, onsdagen den 17 juni

Uppdaterad 2020-06-18 | Publicerad 2020-06-16

Don Fanucci Zet tillsammans med Örjan Kihlström är en av V86-spikarna på onsdag.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla, den 17 juni.

Sportbladets expert Casper Hedberg tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 19.20

TV12 19.00

ATG Live 18.00

Följ ämnen
V86-tips

ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Sagan om rödluvan fortsätter även om just detta kapitlet mest är en transportsträcka till mer spännande episoder.


Tipsettan

Conrads Rödluva var faktiskt och sniffade på en plats i Elitloppet genom sin andraplats i Gävle senast (vinnaren direktkvalificerade sig till Elitloppet). Och känslan är att Conrads Rödluva inte hade gjort bort sig i det mest prestigefyllda lopp för äldre hästar som körs i Sverige. Men även om det inte blev något Elitlopp för fuxan i år så tror vi hon kommer finnas med i startfältet under de kommande åren istället. För det är i eliten Conrads Rödluva håller på att etablera sig och det är där hon hör hemma. Med allt detta sagt har ni säkert förstått att vi förordar Conrads Rödluva som en spik. 


Motbuden

Forfantone Am har slutat på prispallen i alla sina tre årsstarter och avslutningarna har varit väldigt snabba. Forfantone Am håller på att ta ytterligare ett kliv är känslan, men för att kunna slå Conrads Rödluva krävs det nog ändå att alla stjärnor står rätt. Den dagen Inti Boko fungerar fullt ut duger han i nära nog alla sammanhang. Han är snabb ut och får i och med det en bra resa, bara han står på benen.


Skrällbudet

Zio Tom Jet  har en säker form och får smygresa.


Spetsbudet

Inti Boko kan spetsa men släpper till ”Rödluva”?


! Statistikvinnaren

Conrads Rödluva.

Vår rankning

4 Conrads Rödluva

6 Forfantone Am

3 Inti Boko

1 Zio Tom Jet

5 Evaluate

7 Lawmaker

2 Ferrari Sisu

V86–2


Loppet

Orutinerade treåriga ston, då lyser egentligen alla varningsklockorna som aviserar skrällmöjlighet. Men förstahästen verkar vara av rätta virket så kanske kan man gå kort ändå...


Tipsettan

You Could Be Mine har gjort tre starter och lyckades senast plocka första vinsten. Men hon har gjort skarpa insatser i sina tidigare starter också även om hon inte skurit mållinjen som etta då. Tittar man i stamboken vattnas det i munnen. Mamman Linda Di Casei tjänade över 7,5 miljoner på tävlingsbanan och äldsta brorsan Axl Rose är bäst i sin kull i sitt hemland Italien. När hon fick bra läge tvekar vi faktiskt inte utan spikar.


Motbuden

Saonoi mötte tuffare hästar senast. Cook Island höll starkt från dödens. Barfotabalans igen.


Skrällbudet

Almas Caviar var duktig vid spetssegern senast.


Spetsbudet

You Could Be Mine kan öppna. 2 och 5 utmanar.


! Statistikvinnaren

Cook Island.

Vår rankning

4 You Could Be Mine 

6 Saonoi

5 Almas Caviar

2 Cook Island

7 Crashed Eggs

1 Selcal

11 Global Broadcast

3 Fear Of Heights

10 Make My Dream

8 Vanessa Face

9 Honesty Sisu

V86–3


Loppet

Bara fem hästar utgör startfältet och det är faktiskt väldigt svårt att förstå varför det är så. Det är 100 000 kronor i förstapris på Sveriges nationalarena för trav och vi är nu inne i travets högsäsong då många treåringar borde vara igång och starta. Så varför så få hästar? Jaja, nog om det. De hästarna som kommer till start är fina individer allihopa och det blir ändå ett spännande lopp att se.


Tipsettan

Mister Hercules har haft ögonen på sig redan som litet föl då han är bror till unghästtalangen Mister J.P. som bland annat vann Uppfödningslöpningen som tvååring. Lillbrorsan Mister Hercules minskade inte direkt förväntningarna han har på sig då han för första gången presenterade sig på en travbana och i sitt kvallopp gick rekordsnabba 1.14,6. Han har följt upp det med att enkelt vinna sina två starter och det känns som om Mister Hercules är ett ämne för de absolut största loppen. I ett pyttelitet fält går det ju inte direkt att komma bort, men visst är det överhängande risk att han får ta kommandot som förstahäst i andraspår. Han klara nog ett sådant upplägg om det skulle bli fallet och är den naturliga förstahästen i loppet.


Motbudet

Titan Yoda är även han obesegrad och det han visat i lopp höjer också förväntningarna på vad som ska komma framöver. Senast brottade han ner en tapper Kurri Jari Boko, trots att Titan Yoda fick den tyngre resan. Han är förste utmanare.


Skrällbudet

Under Armour har vunnit sina två senaste starter trots galopper. Om han får travet att flyta bättra nu så är han en allvarlig spekulant på segertäcket.


Spetsbudet

Kurri Jari Boko, och Heiskanen brukar ogärna släppa ifrån sig taktpinnen. Men gör kanske ett undantag nu?


! Statistikvinnaren

Titan Yoda.

Vår rankning

5 Mister Hercules

4 Titan Yoda

3 Under Armour

2 Kurri Jari Boko

1 Cup Of Tea

V86–4


Loppet

Favoriten Slippery Runway är orutinerad och står småhårt inne i loppet. Chans att vinna har han absolut, men loppet är öppet och vi streckar på.


Tipsettan

Slippery Runway har sett jättefin ut på barfotabalans i de två senaste starterna och så är han anmäld att tävla även här. Han har spetsat från spår fem vid bägge segrarna och oddset på att han når spets igen är lågt.


Motbudet

Remain In Light vinner lopp när som helst.


Skrällbudet

Dear Matrix är inte alls så tokig och får nog en vettig resa. Spurten biter bra.


Spetsbudet

Slippery Runway är snabb ut och invändigt är det nog bara Dear Matrix som kanske kan hålla emot. Men det mest troliga scenariot är Slippery Runway i spets.


! Statistikvinnaren

Go West Young Man.

Vår rankning

5 Slippery Runway

10 Remain In Light

3 Dear Matrix

2 Zoreen

1 Chef M.M.

4 S.G.Sherman

12 Go West Young Man

11 Mellby Hurricane

7 Gangnam Style K.

6 Wolf Of Wallstreet

8 Fire Of Noa

9 Solo Flight


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Normalt sett så har Very Kronos en toppchans. Hans värsta motståndare är hans egna demoner, men de är å andra sidan inte att leka med.


Tipsettan

Very Kronos är på många sätt ett klassiskt geni. Hans talang går inte att blunda för, den sticker ut i alla sammanhang, men som för att kompensera för den tur han haft i gentombolan så måste han med jämna mellanrum lägga krokben för sig själv. I och med att han tidigare sluppit att möta de allra bästa hästarna så har han varje gång han startat fått ett tungt favoritskap på sig att bära. Knappast något som får en redan anspänd virtuos att slappna av direkt. Men senast slapp han det trycket över sina bogblad (ja, hästar har ju inga axlar) och det tror vi var nyttigt för Very Kronos. In i sista kurvan såg han slagen ut, trots att han serverats en fin resa av Erik Adielsson. Men över upploppet kom han tillbaka, och som han flög sen! Felfri påbörjar Very Kronos en ny segerrad i och med detta loppet. Men kan han hålla demonerna i schack?


Motbudet

Click Bait gick 1.09,5 senast. Räcker så.


Skrällbudet

Hawk Cliff får ses som ett skrällbud när han möter Very Kronos och Click Bait.


Spetsbudet

Click Bait brukar sällan missa ledningen.


! Statistikvinnaren

Very Kronos.

Vår rankning

5 Very Kronos

4 Click Bait

6 Hawk Cliff

2 Bucks To Burn

7 Linus Boy

3 Don’t Mind Me

1 On The Dot

V86–6


Loppet

Äntligen ett ganska så svåranalyserat lopp. På förhand finns det många potentiella vinnare.


Tipsettan

Phoenix Photo gjorde senast den långa resan från Eskilstuna till Östersund för att startat i ett lopp med väldigt liknande förutsättningar som nu. Då gjorde han en bra insats och spurtade bland annat förbi Tinten till slut. Med bra läge och passande sistans så snor han åt sig topplaceringen på vår ranking.


Motbuden

Elmo Ice har vunnit 3/3 över lång distans. Men i princip alla hästar ända ner till Patch Wibb har vinstchans.


Skrällbudet

Gloria Victis är obesegrad över lång distans.


Spetsbudet

Pine Muscle initialt, men körs han där över distansen?


! Statistikvinnaren

Prime Lini.

Vår rankning

5 Phoenix Photo

8 Elmo Ice

1 Ole

7 Gloria Victis

4 Tinten

2 Pine Muscle

11 Bugatti Miles

10 Prime Lini

9 Patch Wibb

12 Rotate

3 Åsens Boggie

6 Yrwing

V86–7


Loppet

Voltstart med tillägg över 1600 meter är klurigt. Visst är tilläggshästarna minst en klass bättre, men ändå inte givet att de hinner fram i tid.


Tipsettan

Hevin Boko är ett av landets bästa ston och hon var fin senast som tvåa. Efter det har hon fått en kortare paus, men hon presterar jämnt och säkert så formen är vi inte oroliga för. Voltstart brukar hon klara bra.


Motbuden

6, 11 och 13 i första hand.


Skrällbudet

Zenny Cup vet vi lite om, men hon har ett fint spår.


Spetsbudet

Alvena Jet med är snabb ut och har startsnabb kusk.


! Statistikvinnaren

Hankypanky Peyton.

Vår rankning

12 Hevin Boko

6 Alvena Jet

11 I Love Paris

13 Flaming Ace Sisu

1 Zenny Cup

4 Hankypanky Peyton

5 Cactus

8 Bellflower Wine

9 Charmante Amok

2 Ti Amno Face

3 Dashing Kimberley

10 Raclette

7 Celinn Palema

V86–8


Loppet

Prix Readly Express, med hela 400 000 kronor till vinnaren, är en riktig läckerbit med några av fyraåringskullens absolut bästa hästar på startlinjen.


Tipsettan

Årets fyraåringskull verkar vara något alldeles extra. Antalet topphästar är många och flera av dessa ser ut att kunna utvecklas till hästar som tävlar i den äldre eliten. Don Fanucci Zet var en av Elitloppshelgens vassaste vinnare och han var helt okörd när han pullade sig i mål på 1.12,5 över full distans. Wow! Efter den insatsen får han tipset även mot detta, betydligt tuffare gäng. 


Motbuden

Aetos Kronos vann senast Kungapokalen efter en av sina sedvanliga toppspurter. Återigen kommer hans slutspurt vara svår att stå emot. Green Manalishi har gjort två starter i Sverige och ännu inte fått vinna (senast blev det startgalopp), men intrycket han givit hade hög wow-faktor. Han ser precis lika fin ut som ryktet om hans kunnande säger.


Skrällbudet

Ultion Face kan massor, men fick ett tråkigt läge nu.


Spetsbudet

Don Fanucci Zet visade bra startsnabbhet senast.


! Statistikvinnaren

Don Fanucci Zet.

Vår rankning

3 Don Fanucci Zet

2 Aetos Kronos

9 Green Manalishi

7 Ultion Face

4 Marvelous Tooma

1 Zola Key

5 Surf’n Turf

6 Rally Hans

8 Galantis


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Casper Hedbergs V86-tips:

Bästa spelet

You Could Be Mine (V86–2) väljer vi att spika, men behöver inte ens bli favorit i loppet.

Spiken

Conrads Rödluva (V86–1) och Very Kronos (V86–5) blir singelstreck på mångas system, så även på vårt. Men vi ”kryddar” också systemet med en roligare spikarna i You Could Be Mine (V86–2) och Don Fanucci Zet (V86–8) för att kunna gardera rejält i de övriga loppen.

Luringen

Phoenix Photo (V86–6) är ett självklart streck för oss, men på förtidsspelet bara en av många.

Tänk på att …

… förra veckan satt chanssystemet. Åtta rätt gav 54 106 kronor och den totala vinsten för systemet, med sjuorna och sexorna inräknade, blev 60 213 kronor. Grattis ni som tog rygg!

… en toppomgång stundar på valla. Sportsligt håller omgången absolut högsta nivå, men det är svårt att se någon riktig spänning i omgången rent spelmässigt tyvärr. Men åtta rätt brukar ge bra betalt även om flera stora favoriter vinner...

You Could Be Mine (V86–3) är syster till löftet Axl Rose, som firar stora framgångar i Italien. Hon har inlett karriären bra och det syns att det finns kapacitet i damen.

Kuskligan

1) Örjan Kihlström, 46 segrar

2) Jorma Kontio, 33

3) Erik Adielsson, 25

4) Rikard N Skoglund, 24

5) Ulf Ohlsson, 23

Stora systemet

Avd 1: 4 Conrads Rödluva (3–1)

Avd 2: 4 You Could Be Mine(6–5)

Avd 3: 5–4–3 –2 (1)

Avd 4: Alla 12 hästarna (8–9)

Avd 5: 5 Very Kronos (4–6)

Avd 6: Alla 12 hästarna (3–6)

Avd 7: 12–6–11–13–1–4–5–8–9–2–3 (10–7)

Avd 8: 3 Don Fanucci Zet (2–9)

6 336 rader/1 584 kr

Lilla systemet

Avd 1: 4 Conrads Rödluva (3–1)

Avd 2: 4 You Could Be Mine (6–5)

Avd 3: 5 Mister Hercules (4–3)

Avd 4: Alla 12 hästarna (8–9)

Avd 5: 5 Very Kronos (4–6)

Avd 6: 5–8–1–7–4–2–11–10 (9–12)

Avd 7: 12–6–11–13–1–4 (5–8)

Avd 8: 3 Don Fanucci Zet (2–9)

576 rader/144 kr

Chanssystemet

Avd 1: 4–3–1 (5–7)

Avd 2: 4 You Could Be Mine(6–5)

Avd 3: 5 –4 (3–2)

Avd 4: 5–10–3–2–1–4 (12–11)

Avd 5: 5–4–6 (2–7)

Avd 6: 5 Phoenix Photo (8–1)

Avd 7: 12–6–11–13–1 (4–5)

Avd 8: 3–2–9–7 (4–1)

2 160 rader/540 kr

DD-systemet

DD-1: 12–6–11

DD-2: 3 Don Fanucci Zet

Övriga Lopp


Lopp 1

Tips: 2 Fandango Brick, 8 Genta Oh Ja, 3 Amazing Moment. 

Outs: 9 Sidney Celeber.


Lopp 2

Tips: 6 Heloise Am, 11 Harvard Student, 4 Oopsy Daisy Baby. 

Outs: 5 Easy Hill.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Följ ämnen i artikeln