”En straffspark utan målvakt för spiken”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Bergsåker och Solvalla den 29 januari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Bergsåker och Solvalla den 29 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

Jag trodde att 6 Järvsöodin (V86-5) hade bra chans innan värsta konkurrenten blev struken, nu är det en straffspark utan målvakt som Ulf Ohlsson ska skjuta in. Han kommer bli omgångens stora favorit då alla streck från den strukne konkurrenten går på honom. Han har lopp i kroppen och Ulf Ohlsson i sulkyn vilket är ett plus. Ulf har kört honom i hans fem senaste segrar vilket bevisar att dem trivs ihop. Jag tror man söker sig framåt tidigt och jag ser ingen som tänker svara honom, från ledningen vinner han detta.

Bortglömda hästen

Den hittar vi i avslutningen och det är 4 Load Relief (V86-8) som spelarna helt glömt bort. Man har glömt bort hans kunnande, vet att Timo Nurmos höll denna hästen mycket högt men han blandade och gav mycket. Nu har han gjort några starter i Magnus Jakobssons regi och jag tycker han sett fin ut i dem två senaste. Han har ett bra utgångsläge och trivs bäst i ledningen, Magnus kommer trycka av och köra i ledningen om han kommer dit och det kan bli mycket intressant. Han har gått i ledningen fyra gången och det har resulterat i tre segrar vilket är starkt. Glöm inte honom i avslutningen till några ynka procent. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Jag valde mellan Rikard N Skoglund och Ulf Ohlsson under denna rubriken och valet föll på den sistnämnde då han kör två hårt betrodda hästar. En av dem kommer bli omgångens största favorit och den andra klar favorit som har bra chans om han sköter sig.

5 Carelin (V86-1) får svårt att vinna ikväll igen. Han nöter på men har svårt att räck till, blir det pengar tror jag man är nöjda. 

2 Fighter Mearas (V86-3) är kapacitetsmässigt bästa hästen i fältet trots att han inte har mest pengar. Han var ute på V75 senast vilket är ett tag sen och var inte fräsch då. Efter det har han fått ta det lugnt och man har tränat på bra och fräschat till honom i omgångar. Formen är ett stort frågetecken såklart men jag tror att fräschören är viktigare för honom, är han fräsch så tror jag att han spetsar och leder runt om. 

6 Järvsöodin (V86-5) se under rubriken ”Superspiken”. 

Hetaste utrustningsändringen

3 Grainfield Aiden (V86-2) har startat på hela tiden och gör alltid bra lopp. Ikväll hoppar Örjan upp i sulkyn vilket är intressant men ändringen man ska tänka på är att han får en jänkarvagn igen vilket är ett plus. Han har två segrar av två möjliga med den.  

Förutsättningarna

Bergsåker och Solvalla håller i kvällens V86 omgång och jag tycker det på förhand ser överkomligt ut (blir säkert jackpot), det finns några klara favoriter som har en bra chans på pappret och vinner dom då behöver vi verkligen några kantbollar för att få upp utdelningen. Min bästa spik hittar vi i kallblodsloppet, tror Ulf Ohlsson har en toppchans att vinna. Min bortglömda får ni inte missa, han är helt bortglömd och ska tas på allvar. På Solvalla ska det vara uppehåll enligt prognosen och vi hoppas på en fin bana, däremot på Bergsåker har det kommit både regn och snö och det bli krävande förhållanden. Håll koll på det innan ni lämnar in. Lycka till!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav