”Comeback senast – blir totalt bortglömd”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 26 februari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR BILD

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 26 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I femte avdelningen finns det en häst som står för klassen och det är 10 Tengil Face som har strulat till det för sig under karriären, han hade varit i en annan klass om allt varit som det ska. Han har dock hittat stilen på allvar på slutet och senast gjorde han ett mycket starkt lopp på V75 utvändigt om Jörgen Westholms Strong Heartbeat.

I kväll är det lite längre distans vilket jag ser som en fördel och går han felfritt tror jag Adrian kör fram omgående och sedan tror jag ingen vill svara när han ställer frågan. Från ledningen ska han ha en mycket god chans. Skulle det bli ett tyngre lopp tror jag ändå han har styrkan och kapaciteten att fälla detta motstånd. Hela vägen Adrian!

Bortglömda hästen

I den sjunde avdelningen får vi se ett fyraåringslopp där tre hästar sticker ut streckmässigt, jag har dock hittat en som blir totalt bortglömd. Det är 3 Rapido S.W. som gjorde comeback senast efter lite paus och såg mycket fin ut. Ville körde sig till ledningen men släppte och blev sedan fast som tredje häst invändigt, han hade gott om krafter kvar och såg pampig ut. Han möter några som är bra men till några ynka procent tycker jag han är värd att se upp med. Ville får lägga upp taktiken men har open stretch att tillgå denna gång och ska inte behöva sitta fast.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

”Superkusken” denna onsdag blir som så många gånger förut Örjan Kihlström. Han kör i alla lopp på Solvalla och blir hårt betrodd med tre av hästarna. Det finns en del frågetecken på några av hans styrningar och jag blir inte förvånad om han inte vinner något lopp. Går igenom han chanser och frågetecken här under.

9 Mellby Fire (V86-2) är en fin häst som vann en Derbyuttagning som fyraåring, galopperade i Derbyt och har inte setts till efter det. Gick ett kvallopp i höstas och såg fin ut, skulle startat efter det men blev struken. I kväll gör han äntligen sin comeback och man undrar ju hur bra han är. Man kan räkna med att det är förberett av Timo Nurmos men det kan behövas några lopp innan han är med i segersnacket.

12 Mimiro (V86-4) är en toppstammad märr som många har höga förväntningar på. Hon har inte fått det och lossna ordentligt men det kanske kommer inom en snar framtid. Hon har visat att hon besitter en del fart och skulle det stämma för henne från detta tråkiga utgångsläge då har hon en vass avslutning. Ska med om man garderar med några stycken.

3 Vicar (V86-6) är en stark typ som hade varit gynnad om han fick ledningen och fick dra på i sitt tempo där fram. Dock sätter jag voltstart som ett stort frågetecken, han har aldrig startat i volt i tävlingssammanhang och kan vara borta på ”kör”. Han fick köra kvalet tre gånger för att han hoppade bort sig de två första. Känns inte som någon positiv info om man tänkt gå på omgångens stora favorit.

11 Reverend Wine (V86-8) är en bra häst som sällan gör dåliga lopp. Senast vann han på V75 från ledningen och såg mycket fin ut, dock tycker jag han höjer sig när han går i ledningen och härifrån blir det ingen ledning. Han möter även 9 Sir Ratzeputz som är en bättre häst. i skrivande stund är Reverend Wine favorit men det kommer skifta då alla ska gå på Sir Ratzeputz.

Hetaste utrustningsändringen

Kenneth Haugstad väntar fortfarande på sin första seger som tränare, kan den kanske komma i kväll? Han har 5 Ornstein (V86-6) till start och det har varit bra snack på den, den har tränat riktigt bra efter lite sjukdom och man slänger på ett helstängt huvudlag vilket är intressant. Eftersom jag inte tror så mycket på favoriten är han en rolig kantboll man inte får glömma om man garderar.

Förutsättningarna

Åby och Solvalla delar på kvällens V86-omgång och det ser som nästan alltid väldigt intressant och roligt ut på förhand. Vi har inga stora favoriter och luta oss emot vilket höjer svårighetsgraden ännu mer, den enda stora favoriten som många går på har aldrig startat i volt och det är ett stort frågetecken. Jag har hittat en häst som blir favorit i sin avdelning, han står för klassen och vinner detta felfritt. Glöm inte bort draget, kan få en perfekt resa och tacka genom att spurta till några få procent. Lycka till med liret! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav