”Blir ingen lek att stå emot – en superskräll”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 30 september på Jägersro och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

I kväll är det V86 på Jägersro och Solvalla. Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Trots iskallt spår blir det ingen lek att stå emot superskrällen, säger Sportbladets Erik Pettersson.

– Mitt drag är bra nog att slåss om segern, säger Sportbladets Nils Larsson.

▪▪▪ MISSA INTE: Senaste avsnittet av V86-podden ”Spets & Slut”. Du hittar det i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här ryggar du andelssystemen i kväll på V86. [Extern länk]


Nika och Jorma Kontio är en superskräll på V86 i kväll.
Foto: ATG LIVE, JENNY REHNMAN/TR BILD
Nika och Jorma Kontio är en superskräll på V86 i kväll.

I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll avgörs V86 på Jägersro och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30.

Superspik i podden

Missa inte andra avsnittet av Sportbladets V86-podd ”Spets & Slut” med vassa spikar och en het gäst. Du hittar senaste avsnittet i spelaren ovan och nedan. Läs mer här.


ANNONS: Här ryggar du V86-poddens system i kväll. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 12.10, onsdagen den 30 september.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Gillade verkligen intrycket på 1 Chipper Kronos (V86-3) i dennes tävlingsdebut. Hästen visade startsnabbhet, klokhet och stort kunnande. Spår 1 är alltid lurigt, extra lurigt för unghästar och det kan bli galopp, men det kändes som den är tvååringen är lugn och säker i sig själv. Jag hoppas att Stefan Persson får honom felfritt första 250 metarna, för då blir han svårslagen i det här loppet. Värsta motståndaren, både i spetsstriden och om slutsegern, 4 Good Vibes, är ett sto och dessa brukar inte räcka till mot hingstarna och valackerna.

Miljonrensarna

Spåret är helt iskallt, men distansen är bra för 12 Nika (V86-4) och nu hoppar Jorma Kontio upp i sulkyn igen. Det gick bra förra gången och vid överpace så är Nika ingen lek att stå emot. Ibland sitter ju skotten från halva planen... Tre procent.

8 Vine Vision (V86-6) är ett speldrag jag tror betydligt mer på. Jag förstår att det blir ett enormt stallskrik på 1 Speedy Tilly, men där tror jag inte det blir någon ledning, i alla fall inte i ett första skede, och kan då Sjöström hitta ner med min idé i banan, är det inte så mycket att slå till slut. Vine Vison är en tung avslutare. Passas noga. Tio procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Jägersro som saxar onsdagens V86-race. Det ser ut som sensommarväder både i Stockholm och i Malmö, så räkna med bra banunderlag.

... jag håller Victory Lee (V86-1) som hetare än stallkamraten 5 Neelix. Men spelet hänger inte med, det kanske korrigeras, men värt att ta med sig.

... Svante Båth låter väldigt nöjd med 11 Super Sarah (V86-2) – satt fast senast och kan runda det här gänget.

... 9 Hill’s Angel (V86-8) är anmäld barfota. Intressant.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

8 Whelk (V86-4) är en av de bättre hästarna i fältet och hade krafter kvar senast när hon galopperade i sista sväng. Hon mötte Lipstick Tooma och Activated då och möter ingen av den kalibern denna gång. Jag tror Jörgen kommer ladda vad som går från detta utgångsläge då hon är snabb ut, flyter det lite tror jag hon ställer alla schack matt.

1 Victory Lee (V86-1) har gjort det bra på slutet och stretade länge mot Rackham senast. Har full form och kan öppna, från bra utgångsläge ska han räknas tidigt i ineldningen.

Miljonrensarna

6 Florist (V86-8) gick bra efter tidiga galoppen senast i Oakskvalet. Hon presterar oftast bra och är snabb ut, jag tror att Ulf kommer få order om att ladda och skulle hon komma till ledningen då kan det räcka långt. 18 procent mot favoritens 46.

Tänk på att...

... Jägersro och Solvalla delar på veckans V86-omgång och det ser riktigt intressant ut på förhand. Tycker inte det finns någon klar favorit som bara ska vinna utan många öppna lopp.

... V86-3 är finalen i Breeders’ Course för tvååringar, mycket orutin och mycket kan hända från start till start på så unga hästar. Tycker ändå 4 Good Vibes visat mycket och är min förstahäst.

... 1 Speedy Tilly (V86-6) har inte vunnit hos Robert Bergh än men en seger står verkligen på tur. Spurtade ruggigt vasst senast och löser det sig från detta utgångsläge tror jag han kan ta första segern.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Vilket lopp 1 Victory Lee (V86-1) gjorde i den senaste starten. Topptid och han stred berömvärt mot Rackham som jag håller mycket högt till slut. Nu är spåret kanon och jag tror på ledningen. Därifrån borde hästen, i nuvarande form, bli mycket svårpasserad.

Som han gick senast, 1 Speedy Tilly (V86-6). Nu tror jag att hästen sitter i ledningen efter 500 meter och därifrån blir hästen inte svår att slå. Det verkar som att ”Speedy” trivs riktigt bra på Solvalla också, då han gjort två riktigt bra lopp där på kort tid. Vettig segerchans.

Miljonrensarna

6 Banzai Merci (V86-2) står väldigt bra inne i loppet. Det bör bli hyfsat offensivt och jag tror att hästen har ganska så god segerchans med lite jobb på vägen. Det här är inget bra lopp... Åtta procent.

4 Loser on Loser (V86-4) är en riktigt bra häst i grunden, men som strulat och galopperat alldeles för mycket. Det låter bra från tränaren nu och hon kan vinna både från ledningen och är hyperspeedig med ryggresa. Fyra procent.

2 Global Takeover (V86-7) borde kunna ta hand om ledningen och över kort distans på Jägersro, där ledarna har en tendens att ”ramla undan” ska han med tidigt. Sju procent.

Tänk på att...

... Solvalla och ”Jägers” kör V86-loppen.

... Conrad Lugauer låter defensiv på 8 American Hill (V86-1), hårt spelad nu, men lär dala rejält, och helt befogat efter ”Connis” snack inför.

... V86-2 är ett mycket öppet lopp. Det känns lite som det är en eller alla på kupongen.

... V86-3 är ett tvååringslopp. Dessa är mycket svåra att räkna på, vissa har rest långt och det är stor orutin.

... 4 Loser on Loser (V86-4) är anmäld barfota runt om, men tränare Wallin flaggar för att det kan bli skor.

... Timo Nurmos kör nog hela paketet på 7 Queen Ratzeputz (V86-8), barfota runt om och bajk. Måste räknas.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

10 Super Sarah (V86-2) har man hittat en väldigt lämplig uppgift åt den här gången. Hon har varit ute mot tuffare motstånd på slutet och i den senaste starten så satt hon fast med en hel del sparade krafter och såg väldigt fin ut över upploppet. Motståndet som hon möter nu skrämmer henne inte alls och löser det sig bara normalt under vägen så ska hon bli svårstoppad i det här loppet.

Miljonrensarna

4 Loser on Loser (V86-4) är klart bra för klassen men det har inte fungerat för henne på slutet och raden är därför riktigt tråkig. Hon tränar starkt och presterar hon bara som hon kan så ska hon ha en bra segerchans i den här sortens lopp. Det kan även bli barfota runt om nu. Fyra procent.

11 Keira de Veluwe (V86-8) har tyvärr galopperat två gånger i rad men innan det så övertygade hon rätt så rejält. Sköter hon sig nu så är hon bra nog för att vara med och slåss om segern så man får inte glömma bort henne. Tre procent.

Tänk på att...

… V86-3 är finalen i Breeders Course för tvååriga hästar och förstapriset är hela 600 000 kronor. Hästarna har inte gjort så många starter hittills och är väldigt orutinerade, så i det här loppet skulle det kunna skrälla rejält.

... 7 Bandit Brick (V86-7) är en segermaskin som har fått några lopp i kroppen nu. Ska streckas väldigt tidigt.

9 Hill’s Angel (V86-8) har inte fått till det på slutet och senast stannade hon helt över upploppet. Hon måste behandlas med försiktighet med tanke på den insatsen.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Jägersro och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du rygga Nils Larssons V86-system i kväll. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE