V75

Sjöstrand: ”Det ska bli jäkligt roligt...”

Handbollsstjärnan Johan Sjöstrands har två starthästar på V75 som ägare

Av: 

Erik Pettersson

Johan Sjöstrand delar ut pris till  tränaren och kusken Veijo Heiskanen.´
Johan Sjöstrand delar ut pris till tränaren och kusken Veijo Heiskanen.´

TRAV

På lördag har han två starthästar på V75, i samma lopp, som ägare.

Snacka om drömvecka för den travtokige handbollsmålvakten Johan Sjöstrand.

– Det ska bli jäkligt roligt, säger han.

Att ha en häst till start på V75 är stort. På lördag har handbollsmålvakten Johan Sjöstrand två.

Båda i samma lopp, V75-4, 1 Kaching och 2 Dealwithakiss, tränade av Axevallas David Persson, tillika Johans vän.

– Lördag ska bli jävligt roligt. Spårtrappa så vi visste att vi skulle få spår långt inne i alla fall. Nu blev det perfekt med spår 1 för Kaching och spår 2 för den andra där.

– Kan börja med Kaching. Vi har alltid vetat att det finns kapacitet i honom, men han har varit väldigt lat, inte kämpat och kommit in med vilopuls efter varje lopp. Han har inte kämpat, men vi har någon feeling av att det är på väg att släppa lite nu, jag tyckte det var mycket förbättrat intryck senast. Förut när vi kört i ledningen har han bara sprungit och sovit och man har fått jaga på honom, men nu var han på bettet hela vägen och gick undan till slut. Han är under utveckling. Vi laddar det som går och får vi ledningen så kör vi där. Kanske ingen toppchans, men en rolig skräll. Två procent just nu på en häst som får spets eller rygg ledaren och som visat form är det för lågt, tycker jag. En storrysare! 

”Jag har bra feeling”

– Dealwithakiss tror jag egentligen mer på. Hon har fått några lopp i kroppen nu och tyckte hon såg ruggigt fin ut sist, det var okört mer eller mindre på en 13-tid full väg. Norsken kvar, huvan kvar och Jepson jagade inte på henne någonting, så det var riktigt bra. Hon öppnar inget speciellt, men som det ser ut får hon andra, tredje ytter. Vi kör ett offensivt upplägg hursomhelst och jag tror på bra chans, jag har bra feeling. Inga ändringar från senast, jänkarvagn och norskt och ryckhuva. 

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

V86

Johan Sjöstrand

Handboll