”Hästen kändes helt strålande...”

Foto: Support Justice och Geir Vegard Gundersen.
TRAV

Se upp, svenskar!

Norske Support Justice såg strålande ut i årsdebuten – nu siktar tränaren på att vinna de största loppen i Sverige.

– Han har tränat så bra att jag kände mig väldigt trygg, säger tränaren Geir Vegard Gundersen till tgn.no.

I fjol vann Support Justice sju av tio starter, däribland Jubileumspokalen på Solvalla. Totalt ståtar sexåringen med 20 segrar på 27 starter och 5,2 miljoner kronor insprunget.

Nu är den norske kanonhästen igång – och redo för en ny säsong.

Det visade han inte minst på Bjerke under onsdagen, där årsdebuten avklarades med en gäspning.

”Bra rustad”

Tränaren och kusken Geir Vegard körde tidigt till ledningen. Väl där kunde ingen hota Support Justice som sista 500 stack undan i överlägsen stil.

– Han har tränat så bra att jag kände mig väldigt trygg, men lopp är lopp. Han gick undan med sträcka tömmar och kändes helt strålande. Han är väldigt bra rustad för säsongen.

Experten: ”Hoppas innerligt...”

Nästa start blir om tre veckor på Bjerke, enligt Gundersen. Senare under säsongen siktar han på att vinna de stora loppen i Sverige med sin stjärna. Första målet är Olympiatravet på Åby, sedan Elitloppet på Solvalla.

– Jag intervjuade Geir Vegard Gundersen om det tidigare och han sa att det vore stort att vinna Oslo Grand Prix, men att Elitloppet skulle vara ännu större, säger norske experten Even Elvenes, som tyckte hästen såg läcker ut i comebacken.

– Man kan inte förvänta sig att Support Justice ska kamma hem alla storloppen, men jag hoppas innerligt att han får med sig några av de stora titlarna, fortsätter Elvenes till Trav365.