'En del blev chockade och förstod ingenting'

TRAV

Wallins Tobak i Köping spelade in 1,1 miljoner kronor på V75 – kunderna blev helt till sig

Foto: Monica Silvergren och Annika Heitanen, glada kunder som får vara med och dela på 1,1 miljoner kronor, tillsammans med butiksägaren Jonny Danho

Klang och jubelföreställning i Köping i lördags.

Hos Wallins Tobak fick 17 kunder vara med och dela på 1,1 miljoner kronor.

– Kundernas reaktion är alltid roligast att se, alla reagerar olika, säger Jonny Danho, som äger och driver butiken, till Trav365.

Butiksägaren Jonny Danho skapade miljonhysteri i Köping i lördags.

Spelbutiken Wallins Tobak satte alla rätt på sitt andelssystem till V75 och spelade in 1,1 miljoner kronor – som 17 kunder får vara med och dela på.

Jonny Danho var trots jättevinsten inte helt nöjd och hade önskat sig mer pengar – men några av de 17 kunder som fick vara med och dela på jättevinsten blev chockade.

”Hade önskat mig mer”

– Den här vinsten var givetvis välkommen, men jag hade faktiskt önskat mig lite mer pengar. Vinner Örjan Kihlström den sista V75-avdelningen får vi runt 4,8 miljoner kronor, men det får vi ta igen nästa vecka istället, säger Jonny till Trav365.

Hur har kunderna reagerat?

– Det är det som är det roligaste med det här, att jag spelar in pengar till mina kunder. Alla kunder reagerar olika, och det är alltid lika kul att se deras reaktion. En del blev chockade och förstod ingenting.

Nästan 70 000 kronor per andel är ett bra extra tillskott i kassan.

– Det har blivit väldigt många gratulationer sedan i lördags, och andelsägare har kommit in till butiken i dag med blommor och är väldigt glada. Jag håller i detta nu på att ordna med kvitton så de kan gå till banken och få ut sina vinstpengar.

”Blev helt till sig”

Direkt efter V75-omgångens slut i lördags och jättevinsten var ett faktum blev Jonny nedringd av glada kunder och personer som ville gratulera till vinsten. Jonny själv följde de två första V75-loppen direkt från butiken, sedan satte han sig i bilen hem till Örebro – där han följde de sista loppen hemifrån soffan. Redan efter den sjätte V75-avdelningen när värdet översteg 200 000 kronor började kunderna i butiken ana vad som var på gång, och kontaktade Jonny.

– De blev helt till sig när de såg att utdelningen var över 200 000 kronor, och de undrade hur mycket det skulle bli. Jag trodde inte det skulle ge så mycket när en av favoriterna vann den sista V75-avdelningen. Jag blev jätteglad för kundernas skull och det blev mycket tid i telefon i lördags och mycket gratulationer, men sedan tog jag det bara lugnt. Jag har haft lite problem med magen sista tiden, så det var inte läge att fira till det trots jättevinsten. Jag gladde mig bara åt kunderna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Köping

Spel

V75