”Strävar alltid efter att slå fjolårets siffror”

Kusken i högform – satte personligt rekord i april • V75-chanserna

avTrav365

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Ulf Ohlsson tillsammans med Shadow Woodland.

Ulf Ohlsson, 54, slog personligt rekord i antal segrar under april.

Han leder allsvenska kuskligan överlägset – med dubbelt så många segrar som tvåan.

– Man strävar alltid efter att slå fjolårets siffror, säger han inför lördagens fem V75-styrningar.

Man kan lugnt påstå att 54-årige stjärnkusken är i ropet.

Tidigare under veckan så stod det klart att han kommer försvara de svenska färgerna i kusk EM under sommaren som körs i Norge och Sverige.

Och som kusk visar han dessutom upp storform.

Han har en segerprocent på 18 och har tagit hem 126 segrar under 2018 fram till och med 29 april. Han leder den allsvenska kuskligan, som han vunnit två år i rad i överlägsen stil, med mer än dubbelt så många segrar som tvåan Jorma Kontio.

Under april slog han dessutom nytt personligt rekord i antal segrar – 57 stycken.

På lördag har Ulf Ohlsson fem nya vinstchanser när V75 avgörs på Örebro.

”Mycket stolpe in”

Trav365 tog pulsen på stjärnkusken inför lördagens start, och hemligheterna bakom storformen, och hur allt resande påverkar honom.

Hur kommer det sig att april var en så bra månad för dig?

– Jag tycker att jag fick köra många fina hästar men samtidigt klaffade det otroligt bra i många lopp. Vi hade mycket stolpe in som man inte alltid har normalt sett, säger Ulf Ohlsson.

Du leder kuskligan i överlägsen stil och har en segerprocent som ligger på 18 procent, vad säger du om inledningen på året?

– Jag tycker att hela året har börjat bra, visst har jag kört väldigt många lopp som vanligt, men jag har en högre segerprocent just nu jämfört med tidigare år, så visst har det gått bra.

Är statistik och segerprocent någonting man bryr sig om?

– Absolut. Man strävar alltid efter att slå fjolårets siffror, man är tävlingsmänniska och vill alltid bli bättre. Sen är det viktigt att alltid leverera åt sina kunder som man kör åt. Det är segrarna som räknas i slutänden.

Galet resschema

Han gillar också att resa – i jobbet.

Under fredagen 28 april körde han först lunchtävlingar på Dannero utanför Kramfors, för att sedan köra uttagningsloppen till Kunga- och Drottningpokalen på Åby i Mölndal utanför Göteborg på kvällen.

– Det gäller att man tar hand om kroppen. Jag försöker att gå på gym ett par gånger i veckan, sedan tycker jag det är skönt att gå ut och ta promenader med stavar. Det gäller att hålla kroppen i trim så man undviker skador för det sliter en del i nacke och rygg när man kör lopp.

”Då blir vi svårslagna”

Han hymlar inte heller med att det triggar igång lite extra när det vankas stora lopp, men kan inte sätta fingret på något speciellt lopp som han siktar på att vinna under året.

– Visst taggar man till lite extra när det är större tävlingar helt klart. Det är som i alla idrotter, det är säkert roligare att spela en fotbollsmatch inför fulla läktare än när det ekar tomt. Så självklart är det en skillnad, även om alla lopp ska köras och utföras på bästa vis. Men man vill alltid vinna något av de stora loppen man kör. Det är svårt att peka ut något specifikt.

På lördag kör Ulf Ohlsson fem hästar på V75. Bästa segerchansen enligt huvudpersonen själv? 5 Shadow Woodland i V75-3.

– Vi har fått ett bra spår och jag hoppas vi hittar till ledningen. Då blir vi svårslagna, säger Ulf. 


TOBIAS LILJENDAHL

ARTIKELN HANDLAR OM

V75