REKORDVINSTEN

avPatrik Fernlund, Minimedia

Foto: CASPER HEDBERG/KANAL75
Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.

Tidernas rekordvinst på V75.

67,3 miljoner kronor till en man från västkusten.

Häng med lopp för lopp – så osannolikt blev mannen miljonär.

Förra veckans V75-omgång på Bergsåker blev lättlöst och det blev jackpott på fem och sex rätt. I och med det var det runt 60 miljoner i veckans sjurättspott och efter alla sju avdelningarna på Axevalla under lördagen var det enbart ett system som hade alla rätt på sin kupong.

Utdelningen: 67 312 633 kronor.

Systemet var inlämnat på atg.se och kostade över 1 000 kronor att lämna in. ATG har varit i kontakt med miljonvinnaren som vill vara anonym men vinnaren kan avslöja att han är från västkusten och är i medelåldern.

Mannen hade en spik på sitt system, elva oddsaren Zerba G.

28-oddsare inledde

V75-omgången började med en jätteskräll då Mikael J Andersson vann med 28-oddsaren Midsummer King som tränas av Mimmi Elfstrand. Andersson gav sin häst ett perfekt lopp på innerspår och över upploppet avgjorde hästen enkelt.

– Är det någon häst som är värd att vinna på V75 så är det den här. Det var skoj att han fick vinna, sa Mikael J Andersson efter segern.

Adielsson tog en dubbel

Efter den första avdelningen var det dags för Erik Adielsson att ta en dubbel på V75. I V75-2 var han överlägsen med femårige Ekets Patrik och i V75-3 vann han med Bobtail från utvändigt ledaren.

Efter avdelning tre på V75 var värdet 6 795 kronor men när Tony Wallin skrällde med Zerba G. i V75-4 ökade värdet till 76 731 kronor. Wallin tog direkt hand om ledningen och släppte sedan ingen förbi sig.

– Det blev tämligen odramatiskt. Jag fick köra i det tempo jag ville själv och det var stumma ben till slut men det var det på de andra också, sa Wallin efter segern med elva oddsaren.

Tre skrällar avslutade

I V75-5 storskrällde doldisen Jesper Svensson då han vann med 16-oddsaren Seagarden's Lady och efter Per Lennartssons seger med Celebrity Photo (elva gånger pengarna) i V75-6 så återstod enbart fyra system inför den sista avdelningen.

Peter Untersteiner avslutade omgången med Alien's Kiss som fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren och efter Untersteiners seger trodde de flesta att ingen prickat in sju rätt.

Men så var det inte.

Mångmiljonär – tack vare strykningen

Bara minuter innan V75-7 skulle starta så ströks 10 Foreign Life och det gjorde att miljonvinnaren fick in 3 Alien's Kiss på sin kupong istället för Foreign Life. Alien's Kiss vann och den okända nätspelaren tog hem 67,3 miljoner kronor – den största vinsten någonsin på trav i Sverige.