REKORDVINSTEN

Foto: CASPER HEDBERG/KANAL75
Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.

avPatrik Fernlund, Minimedia

TRAV

Tidernas rekordvinst på V75.

67,3 miljoner kronor till en man från västkusten.

Häng med lopp för lopp – så osannolikt blev mannen miljonär.

Förra veckans V75-omgång på Bergsåker blev lättlöst och det blev jackpott på fem och sex rätt. I och med det var det runt 60 miljoner i veckans sjurättspott och efter alla sju avdelningarna på Axevalla under lördagen var det enbart ett system som hade alla rätt på sin kupong.

Utdelningen: 67 312 633 kronor.

Systemet var inlämnat på atg.se och kostade över 1 000 kronor att lämna in. ATG har varit i kontakt med miljonvinnaren som vill vara anonym men vinnaren kan avslöja att han är från västkusten och är i medelåldern.

Mannen hade en spik på sitt system, elva oddsaren Zerba G.

28-oddsare inledde

V75-omgången började med en jätteskräll då Mikael J Andersson vann med 28-oddsaren Midsummer King som tränas av Mimmi Elfstrand. Andersson gav sin häst ett perfekt lopp på innerspår och över upploppet avgjorde hästen enkelt.

– Är det någon häst som är värd att vinna på V75 så är det den här. Det var skoj att han fick vinna, sa Mikael J Andersson efter segern.

Adielsson tog en dubbel

Efter den första avdelningen var det dags för Erik Adielsson att ta en dubbel på V75. I V75-2 var han överlägsen med femårige Ekets Patrik och i V75-3 vann han med Bobtail från utvändigt ledaren.

Efter avdelning tre på V75 var värdet 6 795 kronor men när Tony Wallin skrällde med Zerba G. i V75-4 ökade värdet till 76 731 kronor. Wallin tog direkt hand om ledningen och släppte sedan ingen förbi sig.

– Det blev tämligen odramatiskt. Jag fick köra i det tempo jag ville själv och det var stumma ben till slut men det var det på de andra också, sa Wallin efter segern med elva oddsaren.

Tre skrällar avslutade

I V75-5 storskrällde doldisen Jesper Svensson då han vann med 16-oddsaren Seagarden's Lady och efter Per Lennartssons seger med Celebrity Photo (elva gånger pengarna) i V75-6 så återstod enbart fyra system inför den sista avdelningen.

Peter Untersteiner avslutade omgången med Alien's Kiss som fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren och efter Untersteiners seger trodde de flesta att ingen prickat in sju rätt.

Men så var det inte.

Mångmiljonär – tack vare strykningen

Bara minuter innan V75-7 skulle starta så ströks 10 Foreign Life och det gjorde att miljonvinnaren fick in 3 Alien's Kiss på sin kupong istället för Foreign Life. Alien's Kiss vann och den okända nätspelaren tog hem 67,3 miljoner kronor – den största vinsten någonsin på trav i Sverige.