Kritiken mot TV4: ”Är otroligt dåligt”

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALN

Ingen direktsändning av V75-loppen i TV4 i sommar och onsdagens V64 Direkt i TV4 Sport ställs in.

Det har fått Trav365: läsare att reagera.

– Som traventusiast blir jag bara trött. Vad tänker TV4 på, skriver läsaren Fredrik.

I vanliga fall brukar V64-loppen direktsändas i V64 Direkt i TV4 Sport på onsdagskvällarna, men den här onsdagens ställs programmet in på grund av landskamp i fotboll.

I stället får tittarna se loppen, senare på kvällen, i TV4 Plus.

Sommaruppehåll

Även på lördag, när V75 avgörs på Rättvik, får tv-tittarna nöja sig med att se V75-loppen i efterhand. Vinnare V75 Live tar sommaruppehåll och är tillbaka i augusti.

– Det är precis som tidigare år att travet tar en paus när fotbollen har uppehåll. Det blir ingen direktsändning förrän i augusti, sa Per Carlsson, redaktionschef Kanal 75 i en tidigare intervju.

”Styr allting”

Efter nyheten om de uteblivna livesändningarna har Trav365:s läsare reagerat och en klar majoritet är besvikna.

1 592 personer har röstat och 81 procent tycker att det är dåligt att V75 Live tar sommaruppehåll. 8,9 procent tycker att det är bra att livesändningarna tar en paus under sommaren.

”Det är som vanligt den där j-la fotbollen som styr allting. Vad jag vet så är trav och fotboll två helt olika sporter som inte har något med varandra att göra så om fotbollen tar paus kan väl travet sända ändå”, skriver Travpepsi.

”Otroligt dåligt av TV4 och produktionsbolaget att gå efter när fotbollen spelas. Det är ju för övrigt dåligt att svensk fotboll tar uppehåll över sommaren också när planerna är som bäst för spel. När travet är som roligast med snabbast körning i loppen etc, då tar de uppehåll i livesändningarna. Borde lagt dem i TV4 Sport i sådant fall.”, skriver Sportgurun.

Publicerad: