Här tvingas Hibbs att mocka hästbajs

TRAV

I det femte avsnittet av ”Stureplan – Solvalla” får stureplansprofilen Anna Hibbs mocka hästbajs.

Det är inget hon gillar – så hon rymmer till fikarummet i stället.

– Det tog en stund innan jag hittade henne. Jag trodde inte att det var sant, säger Claes Sjöström, lätt upprört i programmet.

Stureplansprofilen Anna Hibbs ska under en vecka bo ute hos travtränaren Claes Sjöström på hans gård i Rimbo. Hibbs ska lära sig så mycket om hästar som möjligt på en vecka och i det femte programmet i dokusåpan ”Stureplan-Solvalla” får vi följa med när Anna Hibbs ska mocka hästbajs i stallet. Först så får Claes, som hon bor hos, vara på partydrottningen flera gånger för att hon ska vakna och ta sig till stallet. Väl där får hon uppgiften att göra rent i boxarna.

– Första uppgiften i dag var att mocka bort bajset och kisset från hästarna, säger Anna Hibbs. Hon fortsätter:

– Det är inte min favoritgren att göra.

”Inte nöjd med uppgiften”

Hon började mocka och Sjöström ägnade sig åt andra sysslor på gården. Men när han kom tillbaka var Hibbs borta.

– Det tog en stund innan jag hittade henne, då hittade jag henne i fikarummet. Jag trodde inte det var sant. Hon var väl inte helt nöjd med uppgiften att mocka boxar, säger Claes.

Men när hon väl hade gjort klart passade travtränaren på att dela ut beröm.

– När hon väl hade tagit den ofrivilliga kaffepausen, som ingen i min personal skulle våga göra, så var det faktiskt mycket bra kvalitet på arbetet hon hade gjort. Det ska hon ha credit för.

Innan lunchen hamnade Anna i en diskussion om bajs med en anställd hos Sjöström. Det var inget som Stureplansprofilen tyckte var någon höjdare.

– Jag tyckte att vi skulle chilla lite med det där bajs-snacket, säger hon i programmet och ser besvärad ut.