”Miljonbanan Åby fixar julklapparna”

TRAV

V75 på Sveriges miljonbana.

På Åby brukar det smälla.

Spela inte fegt, chansa hellre vilt.

Mitt system har i alla fall potential.

2,1 miljoner – 4,7 miljoner – 5,4 miljoner – 122 000 – 900 000 kronor. Där har ni årets V75-utdelningar på Åby. 2,65 miljoner i snitt alltså. Trender brukar hålla i sig och känslan är att det här blir tufft. En vettig tanke vid spel på Åbys open stretch-bana är att hästar med bra smyglägen är livsfarliga. Invändiga resor är helt överlägsna medan de stackare som får runda ute i spåren blir ”sitting ducks” över upploppet.

Förtjust i en miss

?V75-1: Fem streck bör räcka. Ridgehead Cahore är favorit och spetsbudet. Lutfi Kolgjini oroar sig över stallformen så gardering är på sin plats. Oliver Twist borde får rygg ledaren och känns därmed som given förstahäst. Annars är jag mycket förtjust i Olle Goops Miss Sixty. Hon har pausat men har gått bra efter vila tidigare.

? V75-2: Efter strykningen av mordvinnaren Classic Tile är loppet öppet. Junior Vang har många förespråkare. Han avslutade snyggt senast och räknas tidigt. Jensen kör snällt igen och det gör honom sårbar. Norske Uni Vivant är en bra norrman som får ”elake” Jorma Kontio bakom sig. Körspöet kan få våldsam effekt. Spets och slut? Miljonskrällen heter Horsepower Diamant, streckad på fem procent. Han var ungefär lika bra som Junior Vang när de möttes senast.

?V75-3: 1 640 volt och kanonerna på tillägg. Frillan Filiokus borde vinna men större stjärnor har bränt när de ska runt ett helt fält på sprint. Bra chans med klaff – men hon kan lika gärna vara chanslös. More Feeling ska passas med lopp i kroppen. Rådet blir ändå hård gardering då positioner och tempo kommer att avgöra.

? V75-4: Jag singelstreckade Com Valle senast på V75 men det gick inte alls. Han galopperade 500 kvar som slagen, Dexter Stone var alldeles för bra. Kari Lähdekorpis tre-åring får en chans till, jag gillar det jag sett av honom tidigare. Att Adielsson kör är lämpligt då det handlar om hans favoritgren, voltstart. Fixa rygg på ledaren, Erik, sen är du hemma.

?V75-5: Knepigt stolopp som jag kämpat med. Jobbet kan ha lönat sig då jag hittat en fräck chansspik. Lizas Irja borde faktiskt leda från start till mål. Hon är vesselsnabb den första biten, har gått i ledningen fyra gånger och vunnit samtliga. Senast gav hon ett starkt formbesked när hon låg sist 500 kvar efter positionsproblem och avslutade 1.10,5 sista 400 i skymundan. Kusken Joakim Sandkvist är säker: 150 starter i år och 17 segrar.

?V75-6: En trolig och en rolig. Growup (trolig) svarade för en bra debut för Lähdekorpi senast då han drog på i front i ett tufft sprinterlopp på Solvalla. Han är kvick ut och hittar position. P.A.Surprise (rolig, tre procent) har knallform och senaste spurterna har varit blixtrande. Får han smyga kan det smälla ordentligt.

?V75-7: Alltid bra rens i sista på alla utom favoriten och det blir väl galopplystne Elliot Hall? Jag streckar fyra till och varnar för Capello Bob.

Helgens tips

1. 1 Com Valle (Åby, V75-4) Konstig galopp senast. Får en chans till. Singlas.

2. 6 Lizas Irja (Åby, V75-5) Knallform, startsnabb – spets och slut? Chansspik.

3. 10 P.A.Surprise (Åby, V75-6) Flög förbi senast. Mycket speedig. Kan skrälla.