”Vinner många lopp för Svanen”

TRAV

Se dagens bästa travspel.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

7 Ultimo Brodde (V65-1) singelstreckas i kväll. Tre­åringen har visat framfötterna i Sverige tidigare och kommer med färsk form från Finland där han senast vann ett V75-lopp från spets. Springspåret bör passa fint och det troliga är att Mauri Jaara kör offensivt tar hand om ledningen. Svårslagen igen.

DAGENS DRAG

5 Västerbo World (V65-3) får ni inte glömma bort. Han blåste runt till seger näst senast efter en stark lång­spurt. Vinterföre passar fint och med tempo kan han krossa dem med sin härliga spurtstyrka. 10 Enjoy Sign (V65-5) har visat kapacitet i två Sverige-starter och passas tidigt trots bakspåret.

DAGENS AVSLAG

8 Punsch Em (V65-5) kommer att dra på sig spel men jag har ingen feeling för att Christian Månssons travare kan vinna från sitt svåra utgångsläge. Det lär kosta att komma till ledningen ­denna gång.

Michael Carlsson

DAGENS SÄKRA

4 Laslo (V5-4 Färjestad) vann lätt trots flera galopper i debuten för Svanstedt. Han hade innan visat strålande takter i träning och jobbat 1.33 full distans på Bjertorp. Har överlägsna fartresurser och vinner felfri, förmodligen även med en galopp. Kommer att vinna många lopp framöver för ”Svanen”.

DAGENS DRAG

7 Pacific Joy (V5-5 Färjestad) tog en välförtjänt ­seger senast efter flera tappra insatser på slutet. Rundade då från tillägg ­och står mycket bättre till nu. Är stark och gillar den långa distansen och den som svarar när Merete Larsen kommer farande blir det synd om.

DAGENS AVSLAG

1 Turbo Dream (V5-3 Färjestad) blir hårt betrodd bara för att Björn Goop kör och för att han har ett bra läge. Men hästen har inte levererat på länge och är inte att lita på. Med tveksam form känns han given att gå emot och försöka fälla.