Blev av med stjärnan – nu säljs hästen dyrt

Foto: Lugdunum och Åke Lindblom.
TRAV

För ett år sedan blev han av med sin favorithäst Lugdunum.

Nu är hästen till salu – men före detta tränaren Åke Lindblom är inte intresserad.

– Jag har gått vidare och bryr mig inte om det där, säger Lindblom.

Den elvaårige valacken Lugdunum firade för några år sedan stora framgångar tillsammans med Örebrotränaren Åke Lindblom.

Lindblom och hans häst åkte land och rike runt och tjusade publiken och Lugdunum blev snabbt en publikfavorit på banorna.

Men för ett år och ett halvt år sedan valde hästen ägare, Stall Rally, att flytta hästen från Åke Lindblom till Kari Lähdekorpi vilket kom som en chock för Åke Lindblom.

– Ägaren var inte nöjd med resultatet. Är man inte nöjd med vad en sån här häst presterat ska man inte vara hästägare hos mig, sa Lindblom till Kanal75 efter flytten.

– Hur jag än har gjort på slutet så har det varit fel i ägarens ögon. Det gör ont och jag är inte glad över att tappa Lugdunum men samtidigt sover jag gott om natten nu. Jag gör hellre något annat, blir jagad av arga hundar, än att vara i en sådan här situation, fortsatte Lindblom.

Säljer hästen

Efter flytten till Lähdekorpi har hästen gjort åtta starter, vunnit ett lopp och enbart sprungit in 74 000 kronor.

De uteblivna framgångarna har gjort att Stall Rally nu vill sälja sin häst och i fredagens Travronden annonserar de ut sin stjärna. Är du intresserad av att köpa miljonhästen lär du få betala en rejäl slant. Ägarna skriver i Travronden att hästen är dyr.

Staffan Bergdahl, Ica-handlare från Örebro, står bakom Stall Rally och han berättar för Trav365 om varför de säljer sin stjärna.

– I bland får man sälja och köpa lite annat. Vi ska satsa lite mer på unghästar nu och vi har saker på gång som jag inte kan säga något om, säger Bergdahl.

”Blir oerhört dyrt”

Det är inte bara Lugdunum som Stall Rally har ute till försäljning. Jumbo Mumbo, Classy Tooma och Still On Broadway är också till salu.

– Travhästar är väldigt svårt. Det går inte att ha hästar som inte springer in pengar, det blir oerhört dyrt.

Vad vill ni ha för Lugdunum?

– Man får ringa och lämna bud, så får vi se vad som händer, säger Staffan Bergdahl.

Lindblom: Jag har gått vidare

Hästens före detta tränare, Åke Lindblom, får beskedet om att hästen är till salu av Trav365 – men han är inte intresserad av att köpa tillbaka sin favorithäst till stallet.

– Jag har gått vidare och bryr mig inte om det där. Lugdunum var en fin häst men jag kommer inte köpa honom, säger Lindblom.