Fick tips av kompisen – vann 5,4 miljoner

Av: Michael Carlsson, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Thomas Arvidsson driver Gällstad kiosken som tog en av storvinsterna på V75.
Foto: ATG
Thomas Arvidsson driver Gällstad kiosken som tog en av storvinsterna på V75.

Han fick ett tips av kompisen och spikade jätteskrällen Bring Me Luck U.S.

Småspelaren i Gällstad satsade 54 kronor på V75 och kvitterade ut 5,4 miljoner kronor.

– Han var glad men skärrad när han kom in i butiken, berättar Thomas Arvidsson som driver Gällstadkiosken där systemet lämnades in.

Sju vinstkuponger fick dela på torsdagens jackpottmiljoner på V75.

Ett av de lyckosamma systemen var inlämnat i det lilla samhället Gällstad. Det kostade endast 54 kronor men utdelningen blev desto mer – drygt 5,4 miljoner kronor.

Mångmiljonvinnaren är en stamkund på Gällstadkiosken.

– Han kom in i butiken i förmiddags och var glad men också lite skärrad och skakig. Han ville kontrollera att det verkligen stämde så vi körde igenom vinstbongen i maskinen. Kunden fick sitt vinstbevis och åkte iväg till banken, berättar Thomas Arvidsson, som driver Gällstadkiosken ihop med sin sambo.

Vad kan du berätta om miljonvinnaren?

– Det är en man i medelåldern som vill vara anonym. En vanlig medelsvensson. Men han är medveten om att det kanske lär komma ut vem det är. Gällstad är ett litet samhälle där de flesta känner varandra.

– Det är en stamkund som kommer in ofta och inte bara spelar utan handlar andra saker också. Han är ingen storspelare utan det är ofta mindre belopp han satsar. Men han brukar spela regelbundet.

Vad kan du berätta om det vinnande systemet?

– Han hade fått ett tips av sin kompis som äger hästen Bring Me Luck U.S. Det var omgångens stora skräll och den spikade han. Kunden hade även spelat 100 kronor vinnare och fick bara där 6 400 kronor i vinst.

– Han hade även spikat favoriten Yukon Boko och Lutfi Kolgjini. Mannen lämnade bara in det här systemet på V75 och den totala insatsen var 54 kronor.

– Kunden hade inte sett loppen i går utan rättade sin kupong när han läste tidningen i morse. Först såg han att han fick in sitt vinnarspel och därefter insåg han att även V7:an satt. Han satt på jobbet och var först helt ovetande om vinsten men efter att ha rättat systemet åkte han hit till kiosken.

– Det är kul att även spelare som satsar relativt små insatser kan vinna miljoner. Det visar att man inte behöver spela för tiotusentals kronor för att ta hem en storvinst, säger Thomas Arvidsson.

Själv tog han över kiosken vid årsskiftet och den här jättevinsten ger förstås bra reklam.

– Den största vinsten tidigare var på 368 000 kronor. Sedan har vi även haft ett par runt 50 000. Så det är många kunder som har sagt det har blivit lite av en turbutik. Det känns kul.

Publicerad: