Vännerna som vunnit 200 milj

TRAV

Göran och Lennart har vunnit miljonvinster över 80 gånger – berättar om succén

Foto: Lennart ”Byggis” Nyström och Göran ”Mac” Andersson är vänner sedan flera år tillbaka. Nu drar de in miljoner på trav.

Här är vännerna som vunnit miljonvinster över 80 gånger.

Nu berättar Göran ”Mac” Andersson och Lennart ”Byggis” Nyström om deras spelsuccé.

– Jag har nog vunnit miljoner 50 gånger, säger Lennart ”Byggis” Nyström med ett skratt.

Lennart ”Byggis” Nyström, 73, är en av Sveriges mest framgångsrikaste travspelare. ”Byggis” har tidigare drivit ett byggföretag. Numera är han stor fastighetsägare och äger mellan 700 till 800 fastigheter i Sjöbo, Hörby och Skurup.

Dessutom har han ett stort travintresse och har dragit in flera miljoner på trav. Genom åren har han vunnit över 100 miljoner kronor.

Vunnit 200 miljoner

Byggis är sedan flera år tillbaka vän med storspelaren och miljonvinnaren Göran ”Mac” Andersson som även han radar miljonvinster. Mac har genom åren vunnit över 100 miljoner på trav. Den största vinsten kom för några år sedan när Göran Andersson vann 15 miljoner kronor en nyårsafton.

Hela 30 gånger ska han ha vunnit miljonbelopp. Tillsammans har de två vännerna alltså dragit in 200 miljoner på trav.

Tidigare spelade de en hel del tillsammans – men nu har de ett varsitt bolagssystem.

– Tidigare har jag köpt andelar hos Mac. Men eftersom jag spelar själv är jag inte med på Macs system längre. Vi känner varandra sedan ungdomsåren då vi spelade fotboll mot varandra. Sedan har vi träffats på travbanan flera gånger.

Tippar för spelbutiker

Lennart Byggis Nyström har hand om ett andelsbolag i Skurup och Göran ”Mac” Andersson har ett bolagssystem i en spelbutik Malmö.

– Vi har cirka 40 andelar och varje andel kostar 1 000 kronor. Det blir ett ganska bra system. Vi har haft framgångar, men tyvärr har vi spelat in sju rätt några gånger de senaste veckorna men det har inte gett så mycket. Nu är det jackpott och vi är sugna. Det kommer bli 40 andelar i helgen och vem som helst kan köpa in sig om man hör av sig.

Vem av er har spelat in mest?

– Jag har spelat in en väldigt massa miljoner. Det har han gjort också. En gång för några år sedan vid årsskiftet så spelade han in fyra miljoner. Han hade två stycken V7:or och båda gav väldigt mycket pengar. Då var jag med på hans system. Jag spelar bättre än honom, säger han och skrattar.

”Vi är inte rivaler”

I bland hörs de för att prata trav och byta idéer.

– Är det något speciellt så pratar vi med varandra. Men han får samma information som mig, man tar till sig så mycket som möjligt. Vi är inte rivaler och vi unnar varandra pengarna. Jag har nog vunnit miljoner 50 gånger. Jag har spelat i 30-40 år nu på trav.

Vad tror du om lördagens V75?

– Jag har läst att det blir svårt och då blir jag glad. Det är inte roligt att spela när det blir lätt. Men eftersom jag spelar i ett andelsbolag så gör jag ett system även om det ser enkelt ut. Om det är jackpott spelare jag inte bara i andelsbolag utan jag spelar själv också. När jag spelar själv så spelar jag bara för sju rätt, jag är ute efter de stora pengarna, säger han.

Göran ”Mac” Andersson berättar att han går på sina egna idéer och väljer inte att lyssna på sin vän.

– Jag tar aldrig tips från honom, han läser bara från travsidor och så. Han har alla tjänster man behöver.

Vann 15 miljoner tillsammans

När Mac har vunnit miljonvinster hör Byggis alltid av sig.

– När vi vann 15 miljoner på nyårsafton för tre år sedan var han med på systemet, han är alltid tacksamt och ringer och gratulerar alltid när man vunnit. Nu är han med på mina system mer sporadiskt men det är en trevlig man.

Är du en bättre spelare än Byggis?

– Jag har inget behov av att skryta, men mina resultat talar för sig själv. Jag jobbar själv fram mina vinnare och håller riktigt bra form för dagen. Jag hade sju tipsettor i lördags och formen kommer bestå till lördag.