Experten: Det blir finsk seger

Foto: Thomas Nilsson och Simb Chaplin.
TRAV

På lördag avgörs storloppet Jubileumspokalen på Solvalla.

Och Trav365:s expert Thomas Nilsson tror på skrällseger.

– Jag tror på finsk seger genom Simb Chaplin, säger han.

Jubileumspokalen på Solvalla står för dörren.

En miljon kronor väntar vinnaren och fältet präglas av de bästa svenska hästarna samt några uppstickare från våra nordiska grannländer.

Trav365:s expert Thomas Nilsson kommenterar samtliga hästar.

1 Go On Pale

– Håller fortfarande på att lära sig och behöver höja sig ytterligare ett snäpp för att räcka ända fram här. Innnerspår ska nog passa bra men jag blir överraskad om han vinner loppet.

2 Colombian Necktie

– Var ruskigt bra senast vid segern. Det är möjligt han hittat formen nu och man har ju sett honom gjort enorma prestationer förut. Är han lika bra som senast på Visby så får de andra svårt.

3 Keep on Flying

– Känns inte som någon segerkandidat. Han har visat att han förmodligen är Danmarks bästa häst. Han kan utvecklas ytterligare och kan vinna detta lopp om något år, men i år får han det tufft.

4 Giant Superman

– Gör det bra varje gång och är jämn och säker. Han vinner dock inte så ofta men har en hög lägsta nivå. Ingen skräll om han vinner för han har vunnit fina lopp förut.

5 Finders Keepers

– Får väl ledningen i detta lopp och det kan vara det som avgör. Jag tror han blir favorit och han kanske kan rinna undan från ledningen.

6 Dumle Loss

– Hade inte skuggan av en chans senast mot Triton Sund. Det är en fin häst som är lite bättre än Go On Pale och Keep on Flying. Jag blir förvånad om han vinner men har han en bra dag och de andra är lite sämre så vet man aldrig.

7 Citation

Struken

8 Garland Kronos

– Har hittat en ruskig form men får svårt från detta läge. Han har gjort det bra men möter nu tufft motstånd och får jaga pengar.

9 Simb Chaplin

– Är en jättefin häst som fortfarande är lite för tung i kroppen. Jag tycker det här är fältets mest kapabla häst och de andra får inte göra många fel. Det kan strula från bakspåret men jag ser honom absolut som en segerkandidat. Han har visat flera gånger att han är riktigt bra och jag tror han vinner.

10 Triton Sund

– Har jag blivit otroligt imponerad av på sistone. Han har gjort grymma lopp och är nog den som är formstarkast i fältet. Han har spöat de här förut och skulle de springa rakt fram på en raksträcka så tror jag han hade vunnit. Men nu ska han gå runt dem vilket kan bli tufft. Han får tuffa lopp varje gång. Han knäcker de flesta på styrka men kan bli nerspeedad.