Radioprofilen hjälper dig till miljonerna

TRAV

"Jag har en supervinnare"

Det kan löna sig att ta rygg på Gert Fylking.

Radioprofilen hjälper dig i jakten på kvällens V64-miljoner.

– Jag har en supervinnare som fixar ”degen”, säger han.

Gert Fylking är rapp i käften som radiopratare i populära Rix Morronzoo. Han har också travet i blodet genom sin kusin, den legendariske kusken Karl-Gösta Fylking.
Den kände radioprofilen har även själv jobbat med hästar tidigare. Nu är han ägare till framgångsrike Västerbo Morronzoo, som han har ihop med kollegorna Titti Schultz och Roger Nordin.
– Vi har haft mycket kul med hästen och han är på gång igen efter lite vila. I höst ska vi vara med och tävla om de stora pengarna, säger Gert Fylking.

Snart TV igen – med trav

Rix Morronzoo har nästan en miljon lyssnare varje morgon. Men snart blir det återigen TV för Gert Fylking. Han har tidigare varit med i Robert Aschbergs program och nu tar han åter upp TV-rollen.

– Rix Morronzoo kommer att sändas i TV6 varje morgon från den 15 september. Det känns jäkligt kul eftersom kanalen är rikstäckande. Den har exempelvis fler tittare än TV3, säger Fylking.

Han utlovar även en del travinslag i programmet.

– Vi kommer att bjuda på en del nyheter och trav är något vi ska ha mer av. Det ska jag personligen se till, berättar travfantasten.

Lovely Conch fixar miljonerna

Inför kvällens jackpottävlingar på V64 har Gert Fylking läst på extra noga. Han bjuder Trav 365:s läsare på ett system och par bra vinnare. Speciellt en rysare har han fastnat extra mycket för.

– Lovely Conch (V64) är märkligt nog helt bortglömd av spelarna. Hon har mött stenhårt motstånd i de senaste starterna och varit riktigt bra. Nu står hon på tur för seger och det är en riktig susare. Det blir den hästen som lägger grunden till miljonerna, säger Gert Fylking och skrattar.

Vad säger du om omgången i övrigt?

– Jag går emot favoriten Steinlager i första avdelningen. Han har inte varit märkvärdig på slutet och jag har ingen känsla för honom. Jag tycker istället att Finish First kan vara en luring. Han satt fast med krafter kvar i gulddivisionen senast.

– Bästa spiken är förstås Maharajah. Det kan vara trav-Sveriges nya storstjärna framöver. Med honom på kupongen är det bara fem lopp att lösa.

– Jag spikar även Mission Impossible (V64-2) och Erik Adielsson. Det är en jättefin treårsmärr som efter två segrar spurtade vasst senast. Hon har verkligen inget omöjligt uppdrag här utan vinner lätt.

Michael Carlsson/Minimedia