67-åringen satte elva V75:or: ”Herregud”

Satsade tio kronor på ett system - vann 282 000 kronor

Foto: Privat
Hasse Ståhl, 67, drog in jättevinst på V75: ”Bra med kapital”.

avErik Pettersson

TRAV

Pensionären Hasse Ståhl, 67, från Jämtland satte elva system på V75 i lördags.

Nu kan han hämta ut kvitton värda 313 000 kronor på Ica i Bräcke.

– Det var ingen som trodde att det var sant, säger ”Ståhlmannen”, som han kallas.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experter på ATG Tillsammans. Här går du med i laget och kan lira V75 och V86 med profilerna. [Extern länk]


V75-raden i lördags betalade ”bara” 28 000 kronor på 7 rätt.

Men det hindrade inte jämten Hasse Ståhl, 67, från att vinna betydligt mer.

Och han tog till en minst sagt udda metod.

– Jag satt och tittade på tv här hemma. Så kollade jag ut mot fågelbordet här ute och såg massa fåglar. Jag började räkna fåglar och tänkte att man kanske kunde göra något av de siffror jag kom fram till där. Nummer 6 kom jag fram till och den hästen fick jag ju med i V75-1. Så jag åkte till Ica i Bräcke och skulle lämna in.

”Gick lite på kuskar...”

Först tänkte Hasse lämna in en enkelrad 50 gånger. Men han ändrade sig.

– Jag sket i att lämna in det, det finns ju ingen chans att sätta så många V-sjuor, tänkte jag. Men fan, den hade ju suttit, berättar vinnaren. 

Han nöjde sig med att lämna in sin kupong tio gånger. På det hade han två hästar i första loppet (6, 12) och sedan spikar i de övriga loppen.

– Jag gick lite på kuskar i de övriga loppen. Rikard N Skoglund gillar jag och han blev intervjuad under fredagen och sa att han kanske kunde vinna två lopp. Det gjorde han ju! Och Kolgjini blev också intervjuad och sa att han skulle vinna med den där ”Afrika”-hästen. Det gjorde han ju också. Utöver dessa var det ju bara favoriter…

”Flög av stolen”

Vinsten för 67-åringen på systemet inlämnat tio gånger blev 282 000 kronor.

– Men jag hade ett annat ”vanligt” system också. Det satte också och där blev det 28 000 kronor på 7 rätt och mer på femmor och sexor. Totalt vann jag 313 000 kronor. Det blev mycket pengar, fy fasiken, herregud. Det var ingen som trodde det var sant. Jag ringde sonen, så han fick hjälpa mig att rätta på datorn. När han sa vad jag hade vunnit så flög jag av stolen, ha ha. Det är roligt såna där gånger, när man vinner mycket pengar på liten insats.

Vad ska du göra för vinstpengarna?

– Det är bra att ha kapital. Jag har ju pension, men den är inte så bra. Man får väl hitta på något roligt. Jag har ett helt hus här hemma och en jordbruksfastighet, så det finns många renoveringsprojekt på gång. Det kanske kan bli något litet nybygge. Och kanske fyrhjuling, säger vinnaren, bosatt mellan Ånge och Östersund i de jämtländska skogarna.

– Det är bara tre hus här i byn och det bor bara sju-åtta personer här. Man ser nästan inte en människa, säger Hasse Ståhl med ett skratt.

Men nu får han ta en vända in till metropolen Bräcke och Ica för att hämta ut vinstbeviset.

– Jag får ju det, säger han.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75 och V86-system. Här går du med i laget. [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav