Trav

Nådde 1000 segrar: ”Är otroligt stolt”

TRAV

När Jörgen Westholm lotsade Ukino du Vivier till seger i lopp 11 på Örebrotravet på torsdagskvällen var det seger nummer tusen för Rommetränaren.

– Jag är otroligt stolt. Att ta tusen segrar som tränare värdesätter jag väldigt högt.

Jörgen Westholm började som professionell travtränare på Romme utanför Borlänge i oktober 1996 och första segern kom 25 oktober tillsammans med Pilkillen. I år är det 17 år sedan och dags för en ny milstolpe, tränarseger nummer tusen.

Jubileumssegern kom i kvällens sista lopp på Örebrotravet och togs tillsammans med skrällhästen Ukino du Vivier, som gav 19,65 i vinnarodds.

– Utan att förringa kuskarnas insats så anser jag att det är en större prestation att ta sig in i tränarnas Tusenklubb än den som finns för kuskar. Det ligger mycket arbete bakom att utbilda och träna upp en häst till segerform. Det uppmärksammas alldeles för lite.

...och seger ett för Sandkvist

Samma kväll som Jörgen Westholm kom upp i tusen tränarsegrar firade en annan travtränare lite extra. På Åbytravet i Mölndal tog nämligen färske Halmstadtränaren Joakim Sandkvist sin första tränarsseger då han lotsade 23,97-oddsaren Queen Conch först i mål i lopp 8.

– En milstolpe, sa Joakim Sandkvist i vinnarcirkeln.

Jörgen Westholm tog seger 1 001 när han vann till 14 gånger pengarna med hästen Big Bill Bac vid fredagens V4-tävlingar på Solvalla.

Lars-Ove Pettersson

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!