Sjöbergs Nuncio-vad – med TV4-profilen

TRAV

Garanterade vinst för Nuncio: ”Jag förutsätter att han hör av sig”

1 av 3

Här är Patrik Sjöbergs ”Nuncio-vad” med programledaren Per Skoglund i TV4:s direktsändning.

Om Nuncio vann skulle Sjöberg få köra en av Skoglunds hästar.

Vid förlust skulle Sjöberg lära TV4-profilen att hoppa 2,20 i höjd.

– Jag förutsätter att Per hör av sig och står för det han har sagt, säger Patrik Sjöberg till Trav365.

Superstjärnan Nuncio var den stora favoriten till att ta hem årets upplaga av Elitloppet.

En av dem som trodde stenhårt på superhästen var höjdhoppsstjärnan Patrik Sjöberg.

När han gästade söndagens V75 Direkt för att följa Elitloppet från studion stack han ut hakan och menade att det här bara vinner Nuncio.

– Jag garanterar att han vinner, sa Sjöberg efter att Nuncio kommit tvåa i sitt försök.

Slog vad i tv

Programledaren Per Skoglund nappade direkt och de slog vad i tv.

– Du lär mig att hoppa 2,20 i höjdhopp om han förlorar. Jag sätter upp dig på en häst när du får licens. Om Nuncio vinner, sa han.

Men Sjöberg hade rätt – och Nuncio vann från dödens. Det innebär att Sjöberg nu har en vinst att hämta ut hos TV4-profilen.

– Jag förutsätter att han hör av sig och står för det han har sagt. Men jag har inte hört något ännu. Men han har kanske lite att tänka på, säger Patrik när Trav365 når honom över telefon dagen efter Elitloppet.

– Vadet var att han skulle få lära sig att hoppa 2,20. Det vadet var ganska lätt att ta. Han ska nog försöka på 1,20 först, skämtar Sjöberg.

Hur är känslan hos dig så här dagen efter Elitloppet?

– I och med att jag följde Nuncio och var ute och träffade honom på gården innan loppet så var det speciellt att stå på innerplan och se vilket fantastiskt lopp han gjorde. Det var egentligen helt omöjligt det han gjorde. Det var fantastiskt. Efter hans heat var jag lite tveksam om han hade det som krävdes. Men jävlar vad det gick undan till slut, säger han.

”Inte så lätt som jag hade trott”

Patrik Sjöberg var en dem som medverkade i TV4-programmet "Stjärnkusken" där ett gäng kändisar fick lära sig att köra häst. Sjöberg blev så travbiten att han bestämde sig för att ta licens.

– Vi får licensen nu till veckan och vi ska tävla på bygdetravet på lördag. Där vet jag inte om vi behöver ha licens eller om vi kan få något provisoriskt. Men vi ska få våra riktiga licenser nu. Nu är den resan över. Det har tagit ett bra tag och det var inte så lätt som jag hade trott.

Du berättade i tv-sändningen i helgen att ditt intresse för travet har förändrats?

– Jag har egentligen aldrig varit intresserad av spel utan det har varit mest den sociala grejen att jag suttit med kompisar och ätit, druckit och spelat lite. Men nu är känslan att köra häst tillsammans med andra obeskrivlig. Det tror jag alla spelare skulle prova. När de skriker på en kusk att de skulle köra si eller så så skulle de ha provat på att köra.

– Jag har sagt innan att det är märkligt att kuskar inte är med på idrottsgalan när man nominerar. Det är riktiga idrottsmän. Det krävs mycket fysiskt och mentalt, det som alla andra idrotter har. Det är inte så att det är hästen som avgör. Sedan är det klart att har du en bra häst så har du ett bättre läge. Jag har kört så pass mycket nu att jag förstår att det handlar om att hushålla på krafterna och göra draget i rätt läge. Det är så många aspekter som alla andra idrotter har. Det är en skam att travkuskar inte är representerade på idrottsgalor och att de inte nämns som idrottsmän överhuvudtaget. Det är pinsamt.

Så Örjan Kihlström borde efter en sådan här prestation tillsammans med Nuncio bli nominerad vid en idrottsgala?

– Han borde vara som en av de kandidater som ska röstas fram. Om det sedan inte räcker hela vägen det kan jag förstå. Men att man gång på gång hoppar över. Och de är inte ens bjudna på idrottsgalan. Det är märkligt.

Vad har du för ambitioner nu när du får din licens?

– Jag ska givetvis försöka se hur långt jag kan komma. Jag förstår att jag aldrig kommer upp till den här nivån. Men ambitionen är att jag ska få köra bättre och bättre hästar. Nu har jag fått köra hästar hos Stig H, Robert Bergh och jag kör oftast hos Bo Falsig. Där får jag köra de bästa hästarna. Målet är att kanske till och med få prova någon av de hästarna som sprang igår, det hade varit fantastiskt roligt. Jag är inte farträdd och känner mig väldigt trygg när jag sitter i en klunga. Det känns som att jag har en naturlig fallenhet för det. Jag vill jag gärna se hur långt jag kan komma.

ARTIKELN HANDLAR OM