”Jag lägger av när jag slutar tro på honom”

TRAV

Mina tre spikar är hästar jag snudd på avgudar.

Tre travare som gör livet som V75-torsk värt att leva.

Varje gång de vinner laddar jag om.

Häftig sport på Åby i morgon och jag har svårt att hålla med rösterna som höjs mot deras Stora Pris. Själv tycker jag mycket om upplägget med två heat och spegelvända spår. Att göra något annat av loppet vore sällsynt idiotiskt.

Däremot blir jag inte lika glad när jag ser antalet kuskar som kör i de sju loppen. 28 måste väl ändå vara det lägsta antalet någonsin? Jag har full förståelse för att tränarna vill ha de bästa men det blir oerhört trist med samma gäng i varje lopp. På sikt tror jag att det är förödande, även om vi njuter av Kihlström och Adielssons sansade styrningar med små medel.

När svenska kuskar kör franska hästar blir jag snudd på deppig. Är jag ensam om det?

När ska Svensk Travsport våga börja styra in sporten på rätt spår? Börja förbjud en massa saker. Rädda travet, skydda sporten. Nu är det bara boring business.

Travets Sarah Sjöström

 V75-1: Duell mellan Un Mec d’Heripre och Propulsion och jag hejar absolut på Propulsion. Sättet han vann på senast var filmiskt. Kolla när han får luckan, sjunker ner en decimeter, kopplar i fyrahjulsdriften, skottar grus så det sprutar och morrar förbi stackars Mosaique Face. Är inte det coolt vet jag inte vad som krävs. Un Mec? Nja, var han så jättebra senast när han slog ett dussingäng i Finland? Ja, jag tar i lite.

  V75-2: Isor Håleryd säger alla och jag håller med. Untersteiner har verkligen ett ämne. Titta på hans fyra senaste om ni har dåligt minne. Roliga rysaren är ändå Only Eyes Broline som vi skulle kunna jämföra med cykelsportens Marc Cavendish, the human bullet. Upploppet han bjöd på i Visby var sensationellt bra. Jag stod vid staketet på Skrubbs och kände vinddraget.

  V75-3: Nadal Broline gör  trav till en sport värd namnet.

För mig är hästar som han vad Sarah Sjöström är för simningen. Han är helt enkelt en idrottsman med en enorm fysik som vinner loppen eftersom han är bäst.

Att han kanske förlorar nu (igen) beror på startspåret och att Takethem är en knallhård dansk som släpps till ledningen. Men jag spikar ändå, den dagen jag slutar tro på Nadal och hans likar är det dags att lägga av.

Joggar när andra jobbar

  V75-4: Om inte Sloppy Joe vinner har jag inte en aning. Joe är också en sån där man faller för, insatsen senast när han joggade när de andra jobbade fick mig på gott humör, trots att jag inte spelat. Bakom är det, som sagt, omöjligt.

 V75-5: Propulsion kanske avgör nu, vinner i två raka. Jag är inne på det.

För att göra systemet intressant, för att vinna en miljon

i stället för 100 000, dubblar jag med Food Money.

Visst, hjärtat klappar för honom och hjärnan kanske protesterar, men läget är suveränt, ingen tar ledningen av honom och sen kan Tillman göra som hon vill. Han gav Nuncio det hett om öronen i våras.

  V75-6: Får man säga pass? Inte. Då tar jag alla och varnar för In Vain Sund med duktige, vårdade André Eklundh.

  V75-7: Sauveur mot klabbet över 3 140 meter. Spåret då? Äsch, säger som Kjell P Dahlström när Ina Scot tävlade, vi får i alla fall starta på samma långsida.
Helgens tips

1. 3 Propulsion (Åby, V75-1)

Ojojoj, vilken häst. Mosar Un Mec, lätt.

2. 11 Nadal Broline (Åby, V75-3)

Travets svar på Sarah Sjöström. Crawlar runt allt?

3. 1 Food Money (Åby, V75-5)

Drömläge och knallform. Kan vara skrällen.
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3 Propulsion (res 2–5)

V75-2: 6–2–3–4 (res 1–5)

V75-3: 11 Nadal Broline (res 2–7)

V75-4: Alla tolv hästar (res 5–7)

V75-5: 6–1 (res 7–3)

V75-6: Alla tolv hästar (res 9–1)

V75-7: 8 Sauveur (res 2–4)

1152 rader/576 kronor

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Spel