Sportbladets tips till Extra V75 på Charlottenlund

TRAV

Så tippar experten till helgens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till lördagens V75-omgång på Charlottenlund.

Sportbladets experter Per Nicklasson och Casper Hedberg guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

V75-omgången börjar inte lätt men blir i alla fall knappast svårare sedan.

Tipsettan

Avalon har formen på topp. Senast öppnade han bra men släppte spets och hängde sedan med bra bakom Tango Negro som ju är en riktigt fin häst. Det här loppet skulle han kunna leda runt om men det kan också bli riktigt bra.

Motbuden

Flera kapabla men ojämna, som Stronghold, och flera mer eller mindre osynade hästar i loppet. Det är en chansning att gå kort här. Vi gör det inte, utan prutar hellre i andra lopp.

Skrällbudet

Tobby har ett svårt spår men är en bra häst.

Spetsbudet

Om inte Stronghold hade varit med i loppet hade vi trott på spets och slut för Avalon. Nu är det frågan om Avalon kan ta emot Stronghold, eller om det ens är värt det?

! Statistik­vinnaren

Donato E.

✓ V75-2

Loppet

Vårt drag är ett sto som vi ett tag har betraktat som ett av Sveriges bästa.

Tipsettan

Jetset är enormt svår att stå emot när hon får en ryggresa där hon kan spela ut speeden sista 300-400 meterna,

då är det bara om hon har för långt fram som kan stoppa henne. Från andraspår borde hon hamna så pass bra till att hon ses med god chans att sänka allt.

Motbuden

Donna di Quattro lär bli favorit och når hon ledningen utan att det kostar så mycket är det förstås en hel del som talar för henne. Men vi tycker faktiskt att Jetset är en bättre häst och tror att Donna di Quattro bara kan stå emot ifall hon får trolla bort en stor del av loppet. Elma Lane är spännande med ett lopp i draget.

Skrällbudet

Salina har ett kallt läge, men formen är fin.

Spetsbudet

Donna di Quattro är den givna spetsfavoriten.

! Statistik­vinnaren

Pleasure Kronos.

✓ V75-3

Loppet

Bra lopp som det borde kunna bli ett riktigt race av.

Tipsettan

Racing Mange fick lägga en 1.10-speed från 800 till 300 meter

kvar senast och det blev för mycket men han höll ändå bra. Läge för ett bättre upplägg den här gången och då har han goda segermöjligheter.

Motbuden

Rocky Hanover gick starkt över upploppet i samma lopp som Racing Mange senast. Bad Moon Rising är rejäl. Senast kontrade han ut Beyblade (fin häst som har bricka ett i det här loppet) sista biten.

Skrällbudet

Rocket Face blir nog inte så hårt betrodd.

Spetsbudet

Många osynade bakom startbilen gör spetsstriden till en lurig historia. Racing Mange kan i alla fall öppna bra. Rocky Hanover har öppnat fint vid några tillfällen. Mcspirit kan lägga iväg, men har spår för långt ut på vingen?

! Statistik­vinnaren

Mcspirit.

✓ V75-4

Loppet

Toppform, hemmaplan och perfekt läge på vår förstahäst och värsta motbuden fick betydligt sämre lägen.

Tipsettan

Takethem vann det danska Kriteriet 2013 men drabbades sedan av skadebekymmer och var borta från tävlingssammanhang i ett och ett halvt år. Att komma tillbaka efter ett sådant uppehåll är ingen lätt sak, men Takethem är en topphäst och tävlar nu på en hög nivå igen och förra året var han till exempel en av deltagarna i Jubileumspokalen. Nu har han spetsläge och uppgiften ser väldigt passande ut. Vi väljer att spika.

Motbudet

Coldtown har varit på prispallen i 21 av 27 starter. Senast satt han fast med alla krafter kvar och Björn Goop tror på sin häst.

Skrällbudet

Tack Wee har fått två väldigt offensiva lopp på slutet. Det skulle vara intressant att se vad han kan med ett lugnare upplägg. Kan han smyga med i rygg på Coldtown? Formen tror vi är mycket fin.

Spetsbudet

Takethem kan öppna bra, Georgie Mae skulle kunna utmana.

! Statistik­vinnaren

Coldtown.

✓ V75-5

Loppet

En fyraåring och nio femåringar i 4-5-årseliten.

Tipsettan

Vid en första anblick kändes Buzz Mearas som en solklar vinnare,

ja rent av en säker spik. Men ju mer startlistan får sjunka in så blir uppgiften allt klurigare för vår förstahäst. Chansen för de bästa motbuden är att svara ut Buzz Mearas i spetsstriden. Blir scenariot så så öppnas loppet upp och mer skrällbetonade hästar får plötsligt en bra chans. Kommer Buzz

Mearas behändigt till ledningen ska mycket till för att han sedan blir omsprungen.

Motbuden

Je T’aime Express hade liknande förutsättningar senast och ledde då från start till mål. Avslutningen gick ruskigt fort efter att han fått dämpa tempot ganska kraftigt efter startrusningen. Han lär inte få sitta så pass oantastad denna gången, men från ledningen, eller för all del rygg ledaren, så är han med i segerstriden. Jairo startar med bakspår och

får hoppas på vild startrusning bland konkurrenterna. Blir det så kan han swisha förbi samtliga över upp-loppet. Han tävlar på en jämn och oerhört hög nivå.

Skrällbudet

From Dust To Dawn kan få ett fint smyglopp och har två lopp i kroppen nu då han sett fin ut.

Spetsbudet

Je T’aime Express är nog snabbast av alla, släpper han sedan till Buzz Mearas eller körs han i ledningen?

! Statistik­vinnaren

Wishing Boy.

✓ V75-6

Loppet

Långlopp har vanligtvis hög skrällpotential.

Tipsettan

Rocky Egedal ger alltid sitt yttersta. Rätt distans.

Motbudet

Go Green Pellini är van vid att stå med tillägg, kan spurta vasst.

Skrällbudet

Thunder Peak.

Spetsbudet

Den av Bolide De Bry och Stan Libuda som klarar dansk voltstart bäst körs till spets?

! Statistik­vinnaren

Stan Libuda.

✓ V75-7

Loppet

Copenhagen Cup. Danmarks största travlopp.

Tipsettan

Your Highness tillhörde skaran av de allra skarpaste stona

när hon fortfarande tränade och mestadels tävlade på svensk mark. Men efter hon (eller ja, hennes förmyndare) bestämt sig för att satsa på en

internationell karriär med Frankrike som bas så har det tagit fart på allvar. Hon är fortfarande obesegrad i år och vann på ett imponerande vis i Olympiatravet. Björn Goop är en storloppskusk av rang och trots att ekipaget fått det sämsta spåret bedömer vi att de har bästa vinstchansen.

Motbudet

Princess Grif startade senast i försök och final av Lotterian i Italien. Hon gjorde två bra insatser ochi finalen var hon med i segerstriden trots en resa

i dödspositionen. När det körs ett storlopp någonstans i Europa kan man aldrig räkna bort Fabrice Souloy. Här har han två hästar med och chansen är mycket stor att någon av dessa två toppar resultatlistan. Solvato avslutade 07,5 sista femhundra meterna. Gör han det igen får även Souloy-hästarna det jobbigt.

Skrällbudet

Trebol är svårbedömd men har massa kunnande.

Spetsbudet

Oviss spetsstrid. Kan Trebol blixtra till? De invändiga Gigant Slugger och Spring Erom är bägge snabba ut men släpper nog gärna till spanjoren och utifrån är Dreams Take Time väldigt snabb om han laddas.

! Statistik­vinnaren

Your Highness.

Per Nicklasson & Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips