Wangle: ”Stora ord när talangen vann...”

TRAV

Harran Boko är en talang utöver det vanliga.

Men att möta den yttersta eliten senare i år är en helt annan sak.

För att nå upp i Villiams klass behöver han höja sig mer – men det är fullt möjligt.

Han jämförs med Timo Nurmos Kriterievinnare Villiam.

Så långt kanske inte jag är beredd att strecka mig.

Men, alla ser ju att hästen har en talang utöver det vanliga.

Insatsen på V86 var fem plus – utan snack.

I övrigt:

Kaj Widell lurade många genom att ta ledningen med Rose Garden – en häst som kommer ge Björn Goop fina framgångar i sommar.

Dice Man gav upp i ledningen – vinnarskallen där är ytterst tveksam, även om det var betydligt bättre ikväll. Jag håller det här som en topphäst och får lira någon mer gång.

Veijo Heiskanen ska man spela på allt just nu.

Harran Boko: Vilket intryck och vilken häst. Utstrålningen som Conrad Lugauers nya talang besitter är utöver det vanliga och framtiden är mycket spännande. Nu siktar stallet och ägarna på Derbyt senare i höst. Resan dit är lång, men hästen har i alla fall kapacitet för att matcha de allra bästa.

Puccy Italia: Är inte direkt en sköntravare, men när Veijo Heiskanen ryckte skorna var det ett läckert intryck och trots högt tempo så var Puccy Italia bara bäst. Segertiden blev frän och skorycket blev minst sagt en succé.

Rose Garden: Gjorde bort sig med galopp i debuten för Björn Goop men nu tog hästen skön revansch direkt. Efter en pangstart så blev det spets och slut för Kaj Widell och Rose Garden såg fin ut hela vägen. Det här är en mycket läcker travare som både verkar snabb och stark, pass upp framöver. Jag tror denne är riktigt bra för klassen alltså.

Arch Lane: En pampig häst som kanske inte direkt imponerade men det är bra driv i steget och Jorma Kontio hade nog massor med krafter sparade. Hästen är relativt orutinerad men framtiden ser ljus ut. Det märks på stallet att de verkligen gillar hästen. Fortsättning följer.

I’ll Fixit: Superskrällde i den sista avdelningen och trots flera favoriter fixade Ulf Eriksson stora pengar på V86:an. Hästen smög med i fjärde invändigt och när luckan kom i sista sväng så var Krister Jakobssons travare först i mål. Frän skräll.

Havbergs Knight: Spelades till klar favorit, men var chanslös både i starten och tillslut. Trots barfota runt om var det inget driv i steget och Fredrik B Larssons travare får inte godkänt. Kan något ha satt ner hästen för dagen?

ARTIKELN HANDLAR OM

V86