Enqvist om storloppet: "Det är nästan larvigt"

TRAV

Stjärnan Opal Viking startar med 40 meters tillägg

Foto: Tränaren Nils Enqvist tillsammans med Opal Viking.

Opal Viking jagar tredje raka segern i Europas äldsta travlopp.

Och han gör det med 40 meters tillägg.

– Det är nästa larvigt, säger amatörtränaren Nils Enqvist.

Nu börjar satsningen på allvar mot ännu en tuff vintersäsong i Italien och Frankrike för den svenske superhästen Opal Viking.

På söndag går han ut i Europas äldsta travlopp, Graf Kalman Hunyady Gedenkrennen i Wien.

Opal Viking startar med hela 40 meters tillägg.

– De längst fram har tjänat nästan en miljon kronor. Det är nästan larvigt att man ska kunna ta in så mycket. Det kommer att bli riktigt tufft. Och först var det tal om att han skulle stå 60 meter efter men då hade jag inte startat, säger Nils Enqvist.

Och fortsätter.

– Men det är dags att han får sig en genomkörare nu. Vi har ett par viktiga lopp framöver i matchningen mot Prix d´Amerique.

Opal Viking har vunnit loppet i Wien de två senaste åren och jagar tredje raka inteckningen.

– Vi kommer att köra så fort det bara går men det kan bli svårt att vara först över linjen. Samtidigt tycker jag inte att det är speciellt viktigt att vinna just på söndag.

Opal Viking, som tjänat över 20 miljoner kronor, fyller tio nästa år. Ändå talar Nils Enqvist om att hans stjärna aldrig har fått ett optimalt lopp i sin långa karriär.

– Jag tycker faktiskt det. Det har alltid varit nåt strul. Jag väntar fortfarande på att han ska få det perfekta loppet. Varför inte i Prix d´Amerique, säger Enqvist och skrattar.