Trav

Stjärnornas debatt i tränarrummet

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Foto: KANAL75

TRAV

Det heta ämnet open stretch ledde till en diskussion mellan tränarna på Jägersro.

Enligt Kari Lähdekorpi blev det livat i tränarrummet.

– Open stretch är helt åt helvete och det är bara Åke Svanstedt som gillar det, säger Kari Lähdekorpi.

Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi är känd för att sägs vad han tycker och tänker. Det är ingen hemlighet att Lähdekorpi är mycket kritisk till open stretch som finns på fyra av landets travbanor och flera gånger har han rasat mot det extra innerspåret på upploppet.

Svanstedt

Även andra tränare har visat sitt missnöje mot open stretch men det finns även de som gillar det. Häromdagen när Jägersro körde tävlingar blev det en het diskussion i tränarrummet. Enligt Kari Lähdekorpi var det enbart Åke Svanstedt som ville ha kvar open stretch – de andra ville avskaffa det.

– Det gick livat till. Det är bara Åke Svanstedt som gillar open stretch, ingen annan vill tävla på banor som använder det. Men det är inte så konstigt att han gillar open stretch. Han satsar hårt på Åby och vi är många andra som inte anmäler sina bästa dit, inte jag i alla fall, på grund av att mycket avgörs i lottningen. Det hade varit roligt att åka till åby med mina bästa hästar, men det gör jag inte på grund av open stretch, säger Kari Lähdekorpi.

Tror du att open stretch kommer försvinna?

– Nej, det är för mycket prestige. De flesta är emot det och ingen hade protesterat om de tagit bort det. Men det kommer vara kvar och det är så trist, säger en uppgiven Kari Lähdekorpi.

HÄR kan du läsa vad Kari Lähdekorpi skriver på sina hemsida om diskussionen.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!