Trav

Småspelare vann 15 miljoner på V64

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Det blev en historisk kväll på Solvalla.

Två småspelare tog hem rekordvinsten på 7,5 miljoner vardera på V64.

– Det är roligt att det blir så stora vinster på så små insatser, säger ATG:S PR-chef Hasse Svennehed.

Juhani Partanen. Tränaren som ligger bakom den rekordhöga utdelningen på Solvalla.
Juhani Partanen. Tränaren som ligger bakom den rekordhöga utdelningen på Solvalla.

Det blev en historisk kväll på Solvalla. Det var jackpott på V64 och det blev rekordutdelning. Två spelare fick sex rätt och vann 7,5 miljoner vardera och 15 miljoner totalt. Det är den största vinsten någonsin på V64.

Skrällen

Bakom miljonutdelningen, till stor del, låg Örebroproffset Juhani Partanen. Han körde först skrällen Cash Arriba till seger i den andra avdelningen. Hästen var streckad på sju procent och totalt bortglömd av spelarna.

– Cash Arriba har gjort bra lopp, och nu hade vi bra läge i kortlopp och med ett kvartsstängt huvudlag tog han i.

– Formen kommer rätt som det är, precis som i alla stall, vi gör så gott vi kan med det material vi har, sa Juhani Partanen i TV4.

64 gånger insatsen

Stallformen hos Partanen skulle även ta ut sin rätt i V64-3. Lärlingen Magnus S Karlsson satt upp bakom Juhani Partanens Ligist Box. Hästen fick ett lopp i rygg på ledaren och kunde spurta till en knapp seger till slut. När hästen skar mållinjen var nog de flesta spelare i chock. Ligist Box var streckad på två procent, minst i hela loppet och på oddstavlan stod 64 gånger insatsen. Värdet rusade i höjden och hög utdelning väntade.

– Ligist Box är en besvärlig häst, som jag flera gånger har sagt ska sluta. Pensionärerna som äger den vill fortsätta och det är jättekul att vi kunde vinna ett sådant här lopp.

Trodde inte på hästarna

Men det var inte bara Partanen som hade en framgångsrik kväll på huvudstadsbanan. Hemmatränaren Timo Nurmos var mycket skeptisk till sina chanser på förhand. Men när kvällens skulle summeras hade Nurmos inte tagit mindre än tre stallsegrar och alla i bra stil.

– Ibland händer det att man vinner fast man inte tror det. Jag trodde inte på hästarna, men hade inte riktig koll på motståndet. Det är alltid kul att vinna, sa Timo Nurmos efter den lyckade kvällen.

”Det är roligt”

De båda spelarna som lyckades med att få sex rätt hade lämnat in sina system för relativt lite pengar. Det ena systemet var inlämnat via ATG-konto eller en mobiltelefon och kostade 180 kronor. Systemet innehöll tre spikar och den totala vinsten för spelaren med utdelning på sex, respektive fem och fyra rätt blev 7 593 045 kronor.

Det andra systemet var inlämnat i Ystad på Ystad Spel & Tobak. Det systemet kostade 240 kronor och innehöll två spikar. Utdelningen för den lycklige spelaren blev 7 591 356 kronor.

– Det är roligt att det blir så stora vinster på så små insatser, säger ATG:S PR-chef Hasse Svennehed och fortsätter:

– Det är den största onsdagsvinsten under 2000-talet och den största vinsten i år oavsett spelform, meddelar Svennehed.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!