Här vinner Svanstedt – trots ryggsmärtorna

TRAV

Tog hem Guld- och Silverdivisionen på hemmabanan

Trots sina svåra ryggsmärtor valde Åke Svanstedt att köra i dagens V75-tävlingar på Axevalla.

Och det blev succé för stjärntränaren som gick på smärtstillande.

– Jag är jättenöjd, säger Åke Svanstedt efter vinsterna med Teaser Elegance i Gulddivisionen och med Cash Vinning Vita i Silverdivisionen.

I går berättade Åke Svanstedt för Trav 365 om sina ryggsmärtor, som var nära att stoppa honom från att köra i helgens travtävlingar på Axevalla.

– Jag har fått massage och tagit Voltaren. Läkaren sa att det går bra att dubbla den dosen om det ger bra effekt. Det ska mycket till för att jag ska ställa in men i går kändes det inte alls bra och då var man lite orolig. Nu känns det skönt att det är så mycket bättre.

På fredagen blev det två V65-vinster på fyra lopp. Och lördagen blev ännu bättre för stjärntränaren som hittills haft en riktigt bra helg på Axevallatravet.

Åke nöjd efter Teasers vinst

I Gulddivisionen över 2640 meter debuterade Svanstedts Teaser Elegance. I loppet stack Arras tidigt till ledningen och sedan sjönk tempot rejält.

– Jag tyckte att jag kom bra till från början. Men de körde ingenting där framme så jag fick gå fram, berättade Åke Svanstedt som gick ut med Teaser Elegance med halva loppet kvar och hamnade i ”dödens”-positionen.

In på upploppet handlade det bara om framspårshästarna och det blev en rejäl spurtstrid. Trots den tuffa resan var det Teaser Elegance som gick segrande ur uppgörelsen, före Excallibur och Arras. Vinnartiden blev 1.14,1/2640 auto.

– Bra gjort av honom. Det blev inget tempo alls men han kan speeda otroligt när man begär det. Hans speed är hans främsta vapen, sa en nöjd Åke efter loppet i vinnarcirkeln.

Cash Vinning Vita vann i Silverdivisionen

I avslutande avdelningen på V75 kom nästa skalp. Cash Vinning Vita hamnade perfekt till i andra par utvändigt medan Jos Cortina körde i ledningen. Med 700 meter kvar kom attacken från Svanstedt. Och då gick det fort, Cash Vinning Vita och Jos Cortina lämnade resten av fältet med 10-15 meter.

In på upploppet närmade sig hästarna bakifrån, men Cash Vinning Vita lyckades sträcka på sig och ta hem Silverdivisionen. Segertid 1.13,9/2140 auto.

– De är rätt lika, Jos Cortina och Cash Vinning Vita. I dag var det Cash Vinning Vita som var den starkare av dem och han fick grepp precis före mållinjen, sa Åke i vinnarcirkeln.

På V75 blev det även en andraplats för Åke Svanstedts Voodoo Hornline, som svarade för en riktigt insats efter en resa i dödens.

– Jag är jättenöjd, sammanfattade Svanstedt V75-dagen.

Jens Oscarsson/Minimedia