Här är hästarna i Årjängs Stora Sprinterlopp

TRAV

Experten rankar och sätter betyg.

På lördag är det dags för toppsport igen då flera stjärnorna möts i Årjängs Stora Sprinterlopp med en halv miljon kronor i förstapris.

Rickard Hansson rankar hästarna och sätter plus.

1 Scarlets Aino - Hans-Owe Sundberg

Betyg:

Kommentar: Spetsälskande Elitloppsfinalist. Slutade senast oplacerad i Forus Open. Trivs bäst med full fart hela vägen – vilket det tveklöst kan bli den här gången. Kommer att leda loppet länge, väldigt länge.

2 Santana Ås - Tom Horpestad

Betyg:

Kommentar: Sprinterbetonad femåring som ifjol vann ett försök till Sprintermästaren. Gillar förutsättningarna och är extremt startsnabb men tar knappast en längd på Scarlets Aino. Räcker normalt sett inte i guld.

3 Yorktown Gunner - Björn Goop

Betyg:

Kommentar: Gedigen herre som alltid svarar för bra prestationer, senast var han dock inte som bäst. Tredjeplatsen i Sweden Cup från dödens gav mersmak. Formtapp?

4 Latitud - Daniel Olsson

Betyg:

Kommentar: Vann ett försök till Sprintermästaren på tiden 11,1 som är den snabbaste försökstiden i Sprintermästarens historia. Var inte långt från att slå Jaded i maj. Gillar distansen men räcker inte till seger.

5 S.J.'s Photocopy

Betyg:

Kommentar: Jämn och säker sjuåring som flitigt matchats i Gulddivisionen i år – med snart en halv miljon intjänat. Håller dock inte den där superformen som han hade för ett tag sedan.

6 Giant Superman - Fredrik B Larsson

Betyg:

Kommentar: Trippel elitloppsdeltagare med en hedrande andraplats som bästa resultat, det redan 2005. Satt senast fast med sparade krafter bakom Intoxicated. Har hittills inte vunnit i år. Kanske är det dags nu.

7 Lovely Conch - Öystein Larsen

Betyg:

Kommentar: Fältets enda sto som senast spurtvann ett högklassigt stolopp på Åby. Har alltid en vass avslutning att tillgå – men i den här konkurrensen väger den lätt. Jagar slantar.

8 Standpoint - Erik Adielsson

Betyg:

Kommentar: Kvalificerade sig till Elitloppet men tackade nej. Gjorde första starten på fyra veckor senast och slutade då trea efter att ha gått först i tredjespår sista 700 metrarna. Blir bättre med det loppet i kroppen och han är en segerkandidat – men startspåret…

9 Finders Keepers - Åke Svanstedt

Betyg:

Kommentar: Lämnade ett väldigt positivt formbesked senast då han lämnade – ett förvisso ganska svagt fält – med många längder över upploppet. Går allra bäst i spets men kommer inte det nu. Det här loppet vann han från dödens ifjol. Outsider den här gången.

10 Colombian Necktie - Johan Untersteiner

Betyg:

Kommentar: Sweden Cup-tvåa från ledningen, ett lopp han borde ha vunnit så som det blev kört. Har inte ännu visat att han är segermogen i den yppersta eliten – i synnerhet inte från bakspår.

11 Jaded - Örjan Kihlström

Betyg:

Kommentar: Oerhört tapper Elitloppstvåa från dödens. Vann sitt försök från ledningen. Senast galopperade han bort sig i Kymi Grand Prix. Det ser ut att kunna bli tempo på loppet vilket skulle gynna honom – men härifrån måste han ha tur.

12 Beanie M.M. - Torbjörn Jansson

Betyg:

Kommentar: Blev fast med sparade krafter i det loppet som Standpoint slutade trea i senast. Är på uppgång och tränaren, Morten Waage, har börjat lätta honom i balansen vilket kommer att ge extraväxlar. Främst ett platsskräll här – men han är en häst man ska hålla koll på framöver.

Rickard Hansson