Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Arvika, fredag 7 juli.

Spelstopp V64 19.25

DD 20.53

TV 4 Sport 21.30

ATG24 18.00

✓ DD-1

Rankning: 7–1–8–5–2–3–4–6

Kommentar: Attorney Hanover har kommit tillbaka starkt efter lång frånvaro. I comebacken avslutade han mycket bra till säker seger i ett lopp som leddes av Kendrick J:r som också var favoritspelad den gången. Senast laddades Attorney Hanover och öppnade då mycket bra. Från ledningen fick han dock ge sig sista biten, men han var återigen bra. Han kan vinna det här loppet från alla positioner, det är väl möjligen dödens man bör försöka undvika. Även om Kendrick J:r fick se slagen av Attorney Hanover senast ska han räknas tidigt här. Spetschansen bör vara hygglig även om innerspår bakom bilen på Arvikas 800-metersoval knappast är något jätteplus – även om det så klart finns sämre spår.

Ajlexes Cubano har till exempel ett värre. Men med bara åtta hästar i fältet är det ingen katastrof ändå. Han är ju van vid att möta tuffa silverdivisonshästar på V75. Senast var han ute i ett försök-finalopp på Lindesberg och där tog han hem finalen i stor stil. På V64 streckar vi fyra hästar. Quantanamera kan räcka om det blir ordentlig överpace.

✓ DD-2

Rankning: 4–2–9–3–1–5–6–11–8–7–12

Kommentar: Låg klass men ett roligt sprinterlopp för ston. Många, eller ingen, förtjänar tipsettan. Saint Mathilda får den. Gjorde tre starter under juni och visade fin form i alla. Graceful G.T. finns det en del frågetecken kring efter de senaste starterna, men om hon får till det har hon bra chans. Ska bli spännande att se vad kusken gör med Kissmeonceagain från start. Han kan välja mellan att rygga Lovisa Trot som är startsnabb, men troligen inte så betrodd, eller Graceful G.T. som är långsam första biten men desto starkare till slut. Om kusken väljer rätt, att det blir rätt, har Kissmeonceagain bra chans att spurta ner allt. Lovisa Trot är lite intressant. Startsnabb som sagt var, och har dessutom visat fin form på slutet som mer eller mindre ospelad. Många på V64-kupongen kan behövas i det här loppet.

✓ DD-systemet 5 rader

DD-1: 7 Attorney Hanover.

DD-2: 4–2–9–3–1.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Kendrick J:r eller Attorney Hanover?

DD-2: Ovisst vem som får överta om Lovisa Trot släpper.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Quantanamera.

DD-2: Graceful G.T.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel