”Det här är en lurig uppgift för honom”

Expertens DD-tips – tisdag 6 mars

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro, tisdag 6 mars.

Spelstopp V64 19.30

Spelstopp DD 20.56

TV4 Sport 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 3–4–1–7–8–2–5–6.

Kommentar: Är det inte dags att permanenta alla stora streckspel till norraste Sverige? Det tycks ju vara där hästarna­ finns. Så kan Jägersro, Solvalla, Åby, Halmstad med ­flera, där det är sådan uppenbar hästbrist, agera saxbanor ­istället. Vi skriver detta på grund av att det låga antalet hästar i det här loppet (plus då bara sex i V64-1) och inte för att det på något vis är det dåligt lopp. Nej, som tur är är det åtta fina­ hästar som gör upp.

Den som vi håller högst är nog Illuminati, men han är inte helt lätt att räkna på och får dessutom svårt att hålla ledningen. Det gör det här till en lurig uppgift för honom. Eftersom vi är på Jägersro, där 104 procent av loppen vinns från ledningen, gör vi det enkelt för oss; tippar den vi tror mest på i spetsstriden, vilket alltså är Kiss Forever H.C.. Att vi sedan som häst betraktad rankar honom på den nedre halvan i loppet är en annan femma – spets är spets. Och den tas av antingen honom eller Adiago Trot?

DD-2

Rankning: 1–9–11–6–5–4–10–3–2–12–8–7.

Kommentar: Vi klagar en del på Jägersro och motviljan som tycks finnas mot att vilja vara här och tävla. Samtidigt tvingas vi ju konstatera att det här är en svår V64-omgång – så någonting rätt gör ju Jägersro ändå – och det känns inte speciellt upplyftande att ha slut på pengar och plita ner ett singelstreck på Quintessense. Hon har bra chans om hon får bestämma i ledningen. Men får hon det, håller hon ens ledningen? Hade vi haft råd hade vi streckat sju hästar.

DD-systemet – 8 rader

DD-1: 3–4.

DD-2: 1–9–11–6.

Vem tar spets?

DD-1: Kiss Forever H.C. är nog svår att ta en längd på men om Adiago Trot skulle öppna som näst senast är det inte helt chanslöst att han kan göra det.

DD-2: Quintessense har absolut bra chans att hålla ledningen­ men med startsnabba hästar som Maryland, Jeter, Kendra Sikvio och Come and Dream måste hon öppna så bra som hon någonsin har gjort. Förutsatt att de andra laddas vill säga.

! Statistikvinnarna

DD-1: Adiago Trot.

DD-2: Brosa Am.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM