Wangle: ”En häst som man är löjligt kär i...”

TRAV

Fossens Bonus.

Wow!

Tack Magnus Jakobsson för showen.

V75-finaler är heligt på annandag jul.

Så även i år.

Den bästa insatsen? Fossens Bonus som lekte hem Silverdivisions final.

Läckrare häst får man leta efter och hans sätt att röra sig på en travbana är magiskt läckert att skåda.

Sedan måste vi fortsätta hylla On Track Piraten även om det var länge sedan nu han fick ett "riktigt" lopp.

Sportbladets plusbetyg från V75 Solvalla:

Fossens Bonus

Kommentar: Wow, tack för uppvisningen. Fossens Bonus lekte hem V75-1 och snacka om att hästen har utvecklats enormt på slutet. Gav inte sina konkurrenter en chans och tog ledningen på två steg. Det var läckert att se och man måste hylla Magnus Jakobsson som gjort ett grymt jobb. Fossens Bonus kommer gå rakt upp i eliten med sin startsnabbhet och mäktiga kliv.

On Track Piraten

Kommentar: Nionde raka på V75. Vad ska man säga? Hästen är helt osannolikt bra och trots han får lugna lopp i ledningen så gör han alltid sitt och vinner med gott om krafter kvar. Jag är imponerad över att hästen ALDRIG tappar sin fina form.

Al's Winnermede

Kommentar: Äntligen. Som jag gått och väntat på att det ska lossna igen för den här superfina hästen. Nu har hästen verkligen kommit tillbaka rejält och över 3140 meter var det en uppvisning som jag sällan skådat. Hästen krossade allt och Svante Ericsson var mäkta nöjd och stolt efter loppet.

Erik Adielsson

Kommentar: Gör inte många fel i loppen och gav PdA-stjärnan Anna Mix ett lugnt och behagligt lopp i ledningen. Hästen gick väl kanske på 40-50 procent hela vägen och det var nog riktigt skönt för hästen, som annars bara lever på sin styrka. Men Adielsson testade hästens speedegenskaper över upploppet och fick nog det svar han verkligen ville ha.

Tjacko Zaz

Kommentar: Drog tåget i tredjespår och var återigen riktigt bra. Jag såg inte hästen vinna från bakspår, men det var en ruskig insats – igen. Tjacko Zaz tog tredje raka. Vem som körde? Erik Adielsson såklart.


Bullseye Pellini

Kommentar: Fick enkelt ta hand om ledningen men kunde inte försvara sig från Test Drive som kom fort sista biten. Nja, det här tycker vi bara att favoriten skulle vunnit.