”Jag hade spikat honom på V86”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ALN

Han vann direkt efter tio månaders vila och slog flertalet miljonärer i senaste starten.

I kväll blir Diederik Meilinks jättetalang Charlie Trotter en av omgångens största favoriter på V86.

– Han tävlar bara mot sig själv, hade jag varit spelare hade jag spikat, säger tränaren.

Charlie Trotter, som tränas av Diederik Meilink, har alltid haft det där lilla extra, men strulat till det för sig. Det visar resultatraden:

Sju starter i karriären:

 Fyra vinster.

 Tre galopper.

 Obesegrad felfri.

I slutet av juli gjorde jätte­talangen comeback efter tio månaders frånvaro från tävlingsbanan.

Och som han gjorde det.

Med bara 90 000 på kontot sluggade han sig till seger mot flertalet miljonärer.

– Det var riktigt bra gjort och absolut inget jag väntade mig. Jag sa till kusken Tony Wallin att köra i snällt i ryggar och följa med och plocka några till slut. Då plockade han alla, säger Meilink och skrattar.

Andra starten

– Det har varit en jäkla bra häst hela tiden, men efter att han skadat sig i en hov i fjol har det strulat lite, men han har inte stått över så mycket jobb. Han har varit redo för start sedan i mars ungefär, men det har fattats det där lilla, lilla. I comebacken stämde allt med tempo och det passar honom med tempo så att han får utnyttja sin gång och spänst, det berör honom inte så mycket, fortsätter tränaren.

I kväll gör Charlie Trotter andra starten efter den långa vilan på V86, när det är superjackpott med 15 miljoner kronor till en ensam vinnare. Den här gången startar hästen i ”normal” klass, om man ser till vad han har på kontot.

”Vinna några fler”

Charlie Trotter har inte förlorat felfri än, när ­kommer han göra det?

– Det är när han sitter fast. Han har bara 140 000 kronor på sig, man kan inte vinna alla lopp, men förmodligen kommer han vinna några fler lopp. Hästen hade varit med i Derbyt om inte Tony Wallin hade kört lite snävt med honom i kvalet i fjol. Nu blir det mycket sensation över att han har så lite pengar på sig men har man följt honom nära, som jag, då förstår man ...

Det låter som du tror på en bra chans?

– Ja, men han måste ju bli streckad på 90 procent av kupongerna? Det kanske finns bättre spikförslag? Det är en strulputte, men hade jag varit spelare så hade jag spikat. Jag tror att han klarar spåret och distansen är absolut inga problem.

Hur stor är galopprisken från start?

– Den är nog inte så stor, nej det ska inte vara någon fara. Han tävlar bara mot sig själv i kväll, så känns det.

Publicerad: