11-miljonersvinnaren firade – med mer trav

Foto: Stefan Eriksson tog emot det vinnande spelsystemet i sin butik i Hallstahammar utanför Västerås.
TRAV

11,2-miljonersvinnaren på V75 har gett sig tillkänna.

I morse kom han in på Torghörnans spelbutik i Hallstahammar för att hämta ut vinsten.

– Han hade vinstbongen i handen. Vi visste inte vad vi skulle göra med den, säger butiksägaren Stefan Eriksson.

Lördagens V75-omgång på Jägersro blev ovanligt svårtippad. Bara två system klarade den största skrällen: 49-oddsaren Emma Flower och Jörgen Sjunneson i andra avdelningen. Ett av de vinnande systemen var inlämnat på Torghörnans spelbutik i Hallstahammar utanför Västerås. Där har man firat ända sedan i lördags kväll. Spekulationerna om vem vinnaren är har varit många.

Men ingen har vetat säkert – fram tills i morse. Fem minuter före öppningsdags knackade mannen på hos Torghörnan.

– Det är en av mina stamkunder. En jättebra kille som är runt 40 år och jobbar inom industrin. En helt vanlig arbetare helt enkelt, säger Stefan Eriksson som inte vill avslöja mannens namn.

Systemet som lämnades in på Torghörnan kostade 200 kronor och var mästerligt komponerat med tre spikar.

”Oerhört travkunnig”

– Det här är en kille som är oerhört travkunnig. Det var ingen slump att just han vann. Det handlar om kunskap och en medveten analys av loppen från mannen sida, säger Stefan Eriksson.

Stefan Eriksson gick igenom bongen tillsammans med mannen och kunde konstatera att alla sju avdelningarna var rätt tippade.

– Jag visste inte hur man gick till väga när vinsten var så stor, så jag ringde ATG och frågade. Men det var som vanligt: Vi skriver ut ett vinstbevis som man får hämta ut i banken.

11-miljonersvinnaren verkar ta vinsten med ganska stor fattning. Han firade sin nyvunna rikedom med att åka till lunchtravet i Örebro för att kolla på trav – och kanske ta hem nya vinster.

Det andra vinnande systemet på V75 var något större, 288 kronor med två spikar. Det var inlämnat på Bomhus Tobak utanför Gävle. Där visste man i dag ingenting om vinnaren.

Trav365