”Persson har aldrig varit så här positiv”

TRAV

Jackpott på V65 och tre miljoner i potten till en ensam vinnare.

Då startar Frank Andersson och Tord Goudes häst Närby Kalabalik som storfavorit.

– Jag har aldrig hört tränaren Jan-Olov Persson säga så mycket positivt om en häst, säger delägaren och uppfödaren Tord Goude.

Den här veckan bjuder på två jackpott-omgångar. I kväll, vid V65-tävlingarna på Bollnäs ligger tre miljoner kronor i potten till en ensam vinnare. Dessutom är det jackpott på V64 på onsdag då det ligger 20 miljoner i potten till en ensam vinnare.

Flera ägare på hästen

Den stora favoriten i den fjärde avdelningen på V65 ser ut att bli brottarlegendaren Frank Andersson häst Närby Kalabalik som tävlar om 40 000 kronor i förstapris.

Närby Kalabalik har haft en fin start på karriären och sprungit in över 90 000 kronor på sju starter.

Frank Andersson är delägare i hästen tillsammans med uppfödaren Tord Goude och Magnus Frunck, som även äger Järvsöfaks.

– Jag är uppfödare på hästen och Magnus Frunck och Frank Andersson och hans fru är med. Jag kommer vara på plats och se loppet, men jag vet inte om de andra hinner dit, säger Tord Goude.

Vågar inte spika

Inför kvällens V65 är hästen streckad på 70 procent av kupongerna. Ägaren Tord Goude låter uppåt, men ligger samtidigt lite lågt.

– Han är rätt så bra streckad. Jag har tron på hästen, men han är under utveckling så han få bevisa ikväll om han är på väg uppåt. Det är en otroligt fin häst.

– Jag tror att chanserna är rätt så stora. Jan-Olov Persson låter positiv. Jag skulle inte våga spika honom, men jag skulle ha med honom på tre hästar. Det är tufft, man måste ta hänsyn att de står på 60 tillägg.

Enligt Tord Goude är det här en riktigt lovande häst och tränaren Jan-Olov Persson har höga förväntningar.

– Jag har aldrig hört Jan-Olov Persson säga så mycket positivt om en häst. Han är inte den som skryter om hästarna, säger han.