Stjärnans segervapen – har med flickvännen

TRAV

Ready Cash och Maharajah möts igen

Foto: Maharajah och Ready Cash möts igen.

Maharajah ser finare ut än han gjorde inför Prix d’Amerique.

Men det är ytterligare fördel för Ready Cash inför revanschmötet.

Den franske stjärnhästen får sin flickvän med i Prix de France.

– Pretty Dancer gör honom lugn och harmonisk. Det är en väldig fördel för Ready Cash att hon är med, säger Frankrike-experten Anders Lindqvist.

På söndag är det revanschmöte mellan Maharajah och Ready Cash. Det låter väldigt bra på de båda superhästarna inför Prix de France. Anders Lindqvist berättar om en intressant detalj för Prix d’Amerique-vinnaren Ready Cash. Stallkamraten Pretty Dancer är med i samma lopp och det betyder en hel del för honom.

– Pretty Dancer är Ready Cash bästa kompis. Hon är som en flickvän för honom. Så fort hon är med blir Ready Cash lugn och harmonisk, berättar experten Anders Lindqvist.

– Tränaren Thierry Duvaldestin brukar alltid ha med Pretty Dancer till banan när Ready Cash ska starta. De värms alltid tillsammans för att hålla Ready Cash på bra humör. Att hon nu dessutom ska vara med och tävla i samma lopp är en stor fördel för honom.

– Ready Cash har bara tränats lugnt vid havet efter Prix d’Amerique. Det är bra rapporter och hästen har tagit segerloppet på bästa sätt.

Hur är läget med Maharajah? Du har väl sett honom i de senaste träningsjobben på Grosbois?

– Maharajah ser fullständigt lysande ut. Han gick rakbanejobb under torsdagen och det var skötaren Lisa Skogh som körde. Hästen ser väldigt spänstig och fräsch ut. Jag tycker till och med att han ser finare ut nu än han gjorde inför Prix d’Amerique.

– Han mår bra och det har gjort hästen gott att ha varit här i en månad och blivit ompysslad av sin skötare. Normalt sett har en skötare sex, sju passhästar men nu har ju Lisa bara Maharajah att ta hand om. Så han har blivit ordentligt bortskämd under den här tiden.

– Maharajah är fruktansvärt bra men jag tror att Ready Cash vinner igen. Det kommer att bli en ny sevärd duell och banrekordet över medeldistans lär säkert ryka på Vincennes, säger Anders Lindqvist.