Lutfi Kolgjini: Det är bekymmersamt

TRAV

Två starter – två galopper.

Fjolårets kung Raja Mirchi har inlett året tveksamt.

I kväll jagar han en plats i miljonloppet Kungapokalen – men tränaren är lite orolig.

– Det är bekymmersamt men han känns jättefin i jobben och jag har en mycket bra känsla, säger Lutfi Kolgjini.

Lutfi Kolgjinis stjärna Raja Mirchi var dominant bland de treåriga hästarna förra året då han bland annat vann Kriteriet på Solvalla med 1,6 miljoner kronor i förstapris. Hästen blev utsedd till årets treåring på hästgalan och vann tio av 15 lopp.

Men 2011 har inte alls börjat bra för Kolgjinis stjärna då han gjort två starter och galopperat i båda. I kväll startar hästen i V65-6 på Åbytravet som är ett av försöksloppen till Kungapokalen. Raja Mirchi har spår ett bakom startbilen och är spelad till favorit. Kolgjini tror på sin häst – men är något oroad över de senaste galopperna.

– Näst senast var banan väldigt hård. Jag gnäller inte på banan utan det var sådana förutsättningar och han tålde inte det. Senast på Jägersro var det en tysk gäst som gick ner snävt och han rullade över. Det är bekymmersamt men han känns jättefin i jobben så jag kan inte utgå från att han gör bort sig igen. Jag har viktat ner hästen lite grann, jag går ut och tror att det ska gå bra. Han ska vara stabil, säger Kolgjini till TV4 Sport.

”Mycket bra känsla”

Spår ett bakom startbilen är ett drömspår för de flesta hästar. Men för Raja Mirchi är det inte helt optimalt då han inte visat sig vara någon snabbstartare.

– Han kan öppna fort. Han har startsnabbheten men jag har sparat lite grann på den och hoppas inte att jag behöver ta fram den i dag. Jag körde jobb med honom i söndags och han känns hur fin som helst. Jag har mycket bra känsla inför kvällen, säger Lutfi Kolgjini.