Bekräftat: Så blir travets Let's Dance

Publicerad 2015-05-19

Kändisar som kör travhäst inför domare, enligt samma upplägg som ”Let's Dance”.

Det är TV4:s nya satsning, enligt Travronden.

För Trav365 bekräftas uppgifterna av en källa och allt pekar på att Jessica Almenäs kommer att leda programmet.

Just nu pågår ”Let's Dance 10 år” där kändisar från alla årgångar av det populära dansprogrammet gör upp.

Men redan nu planeras ett nytt underhållningsprogram till kanalen på fredagar.

Det är facktidningen Travronden som erfar att en programserie där kändisar kör travhäst inför domare, enligt samma upplägg som ”Let's Dance’ börjar spelas in till sommaren.

En källa till Trav365 bekräftar de uppgifterna, men Johan Edlund, TV4:s exekutive producent för travsändningar, är fåordig.

– Jag har inga kommentarer. Vi kommenterar inte vilka program som finns i ”pipen” för TV4, vare sig det gäller sportprogram eller andra program. Det kommer pressreleaser för nya program när det är aktuellt, säger han till Travronden.

Bästa sändningstid

Allt pekar på att det, precis som i ”Let's Dance”, är Jessica Almenäs som kommer att leda programmet. Juryn ska enligt Travronden bestå av travkuskarna Erik Adielsson och Jennifer Tillman.

Trav365:s källa berättar att programmet kommer att sändas på bästa sändningstid på fredagskvällar. Nu letar de som ska producera programmet efter en lämplig inspelningsplats i närheten av Stockholm och enligt Travronden kommer Ekolsunds slott, där programmet ”Biggest Loser” utspelat sig, att bli bas för de tävlande kändisarna.