Glenn Strömberg

Glenn Strömberg: ”Är vansinniga pengar...”

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Expertkommentatorns häst kan ta hem tre miljoner kronor i italienskt storlopp: ”Försiktig optimist...”

Expertkommentatorn och fotbollslegendaren Glenn Strömberg har ett enormt travintresse.

Han deläger sju hästar och på lördag kan hans treåring Tobin Kronos kvala in till italienska Derbyt – i finalen väntar 3,2 miljoner kronor i förstapris.

– Det är vansinniga pengar. Det är större än vad vi kunde tänka oss egentligen, säger han till Trav365.

Strömberg behöver ingen närmare beskrivning. Efter sin framgångsrika fotbollskarriär har han haft många järn i elden och reser bland annat Europa runt för att kommentera toppfotboll.

”En av dem som tittar mest på ATG Live”

Men det många inte vet är att Strömberg har ett enormt travintresse. Han började att intressera sig för trav- och spel i 20-årsåldern.

– Det startade när man hamnade i fotbollslag och hockeylag, man rycktes med. Jag har alltid varit en spelare också, på en lagom nivå. Jag ser det som en teaterbiljett, man ser på det, har kul ett par timmar, men i travet kan man ju vinna lite också. Lite nerv på rätt nivå, säger Glenn Strömberg till Trav365.

När han la av med fotbollen så tog han en paus från travet. Men sedan ett par år tillbaka är han med i travsfären igen och deläger sju hästar.

– När ett par kompisar från Stockholm kikade på att köpa lite hästar i Italien, då kände jag att det var dags igen. Jag hade varit borta för länge. På den vägen är det och jag tycker travet är jätteroligt!

Hur mycket följer du travet?

– Jag ska försöka dra ner lite. Jag har full koll och det händer ofta att jag sitter i någon lounge och följer travet mellan 12.00 och 16.00. Sedan är jag ute på något, sedan så kan jag följa travet mellan 18.00 och 22.00. Du hör, jag följer ATG Live en hel del. Jag är nog en av dem som tittar mest kanske.

– Det är en trevlig avkoppling och en vän när man är ute och reser.

”Det som är det jävliga...”

En av hästarna som Strömberg deläger är treårige Tobin Kronos, som tränas av Stefan Hultman.

Den hästen har han tillsammans med bland andra, storhästägaren och sportspelexperten Daniel Olenklint.

– Han är insatt hela tiden och ofta ute hos Stefan Hultman. Det är görbra med en sån sån kunnig och passionerad delägare som hela tiden förmedlar. Vi har jättebra kontakt är alltid i telefon med varandra när hästarna startar.

På lördag startar ovan nämnde Tobin Kronos i ett uttagningslopp till italienska Derbyt i Rom.

– Vi håller på att leta efter en stream till försöket. Sen om han går till final, då ska jag se till att vara på plats. Det passar bra för mig, för då är det landskamper.

Hur är du som hästägare?

– Det är ju det som är det jävliga, man mår nästan dåligt innan loppen, när man bara ska vara glad. Det skakar nästan lite. Fan tänkte jag, vad är det som slår och pulserar? Man får lugna ner sig lite.

– Det var extra nervöst nu senast, inte sett till resultatet, men om hästen skulle fungera, det var det som var nerven, för det var det loppet som gjorde att vi satsade på det här loppet i Italien. Man vill ju ha en bra häst innan man gör den långa resan ner och så vidare.

– Man är lika nervös som när man går ut och ska spela för 90 000 människor i Champions League.

”Inget jag funderar över”

Om Tobin Kronos lyckas ta sig till final, som går den 11 oktober i Rom, så väntar ett förstapris på 3,2 miljoner kronor.

– Det är vansinniga pengar. Det är större än vad vi kunde tänka oss egentligen. Men när hästen är i den fina formen och kan starta, då kändes det rätt att ta lite risker och skicka ned honom.

– Men sen är det mycket som kan hända, hästen kan bli störd till galopp. Jag vill bara se ett lopp där allt funkar och får springa, då är jag försiktig optimist, med tanke på vad hästen har visat.

– Jag vill bara ha honom till final, då blir det en resa ner, trevligt och man är på plats. Resten tar vi sen.

Det har varit lite problem att få ut prispengar i Italien, är det något som oroar?

– Det har jag också hört. Men pengarna brukar komma fram till slut. I dagsläget är det inget jag funderar över. Det blir ändå på något vis ett trevligt problem att ta hand om i så fall.

Treårige Tobin Kronos har tagit fem segrar på nio startar hittills i karriären och sprungit in 356 000 kronor.

Här nedan ser du vad tränaren Stefan Hultman säger om Tobin Kronos

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Glenn Strömberg

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Glenn Strömberg

Trav