Edström: ’Det är ju jäkligt typiskt’

Publicerad:
Uppdaterad:
Ralf Edström.
Foto: TT
Ralf Edström.

TRAV

Ingen fick åtta rätt på V86 i onsdags – men fotbollslegendaren Ralf Edström fick hämta ut 12 000 kronor på sju rätt.

För Trav365 berättar han om onsdagens dramatik, när han missade miljonvinst med minsta marginal och om tankarna inför lördagens V75-jackpott.

– Digital Ink är jävligt stark alltså, han vinner igen, säger han.

Ralf Edström bor på promenadavstånd till travbanan Åby i Göteborg och spelar hästarna varje onsdag och lördag. Fotbollslegendaren har ett stort intresse för sporten och hänger med så gott han kan.

– Jag jobbar in hästarna om det är nära. Man skriker av sig kan man säga, har Edström berättat i en tidigare intervju på Trav365.

”En härlig tröstpeng”

I onsdags fick han all anledning att ”jobba”. Ralf hade köpt en andel på V86 och åkte hem för att följa tävlingarna.

Det blev sju rätt, men omgången var mycket svår och ingen fick åtta rätt, så bara en ”sjua” blev värd drygt 63 000 kronor.

– Det var jäkligt kul! Vi hade spik på 2 Bella Beluga i V86-6, den hästen kom tvåa, så det var ganska nära åtta rätt, och trots att spiken var favorit så hade det gett bra pengar på åtta rätt ändå...

– Men det var en härlig tröstpeng med 12 000 kronor, det brukar vara några hundringar i vanliga fall, säger Ralf Edström till Trav365.

”Jävligt typiskt...”

Edström tippar oftast själv, men då och då köper han in sig på spelbutikens andelar, som i onsdags. För några år sedan gjorde han det på V75.

– Jag kom in vid 13-tiden och köpte en andel för en femhundring som jag delade med två polare. Det blev ingen vinst på den, men dagen efter så åkte jag in till spelbutiken, då såg jag att de hade vunnit miljonvinst på V75. Jag frågade på vilken andel, då sa de att de hade gjort en ny andel precis när jag hade åkt därifrån. Det är ju jäkligt typiskt, då tänker man ju vad fan... Men så är det, det är små marginaler. Vi var tre som delade på andelen, men ändå, det hade blivit bra pengar, när det rör sig om miljonvinst.

”Ska mycket till för att han ska torska”

I helgen är det V75-jackpott när tävlingarna körs på Mantorpstravet. Om en spelare blir ensam med alla rätt får denne 42 miljoner kronor. Fotbollslegendaren hoppas att flyten från i onsdags håller i sig.

– Jag har kollat litegrann, men är inte superpåläst – än. Jag tycker Digital Ink och Sauveur är bra spikar. De är stora favoriter men bör vinna. Digital Ink är jäkligt stark alltså. Det är väl Oasis Bi emot, men jag tror på ”Inken”, det ska mycket till för att han ska torska.

– Ivar Sånna är på gång igen, men är också favorit, och möter några bra hästar där i V75-6. I V75-2 tror jag det räcker med Edge Boko och Nose Gear. Det är jäkligt skönt att kunna låsa något lopp på två hästar, det låset känns bra.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN