Ser mycket formstark ut – spikas på V86

Nicklassons tipsetta, skrällar och motbud till V86 på Jägersro/Solvalla, onsdagen den 18 mars

Uppdaterad 2020-03-18 | Publicerad 2020-03-17

Mika Forss och My Sweden spikas på V86.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Jägersro och Solvalla, den 18 mars.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00

ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg Sportbladets system på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Alltid fördel täthästarna på Jägersro. Men här finns det några starka hästar som kan trycka upp tempot och därmed öppna för ett sevärt lopp.


Tipsettan

Get Ready on Tour är loppets mest troliga ledare och det är därför hon får tipset. För det handlar ju trots allt om årsdebut och därmed inga garantier för att formen finns där på allvar. Får hon bestämma i ledningen är det nog ändå bra chans, men det är vi alltså inte så säkra på att hon får i det här loppet.


Motbuden

Terminator Face var överlägsen senast efter att tidigt ha kört sig till ledningen. Det blir säkert ett offensivt upplägg den här gången också. En annan som tål att göra det själv är Dallas, men här kanske han kan hoppas på att Terminator Face gör jobbet åt honom, så kan han själv avvakta med att sätta in slutstöten.


Skrällbudet

Celsius Evo är en bra häst för klassen. Han behöver en del tur på vägen för att kunna blanda sig i striden på allvar. Skulle det lösa sig samtidigt som det blir körning där framme kan han sänka allt.


Spetsbudet

Mamba är snabb ut men kan säkert tänka sig att överlåta ledningen åt Get Ready on Tour. Dornoch Am är också snabb ut, men svårt att ta en längd på de invändiga av egen kraft.


! Statistikvinnaren

Get Ready on Tour.

Vår rankning

4 Get Ready on Tour

9 Terminator Face

10 Dallas

3 Mamba

5 Dornoch Am

1 Celsius Evo

6 Diamond Hall

7 Bonny Boy

8 Eppur Si Muove

2 Trophygirl

V86–2


Loppet

Det är inte direkt sprängfyllt i startlistorna i de första avdelningarna. Men kvaliteten på hästarna är ändå hög.


Tipsettan

Volare Gar imponerade senast. Vi trodde nog att han är en häst som gör sig allra bäst med ett lopp på rulle men nu visade han att han kan göra jobbet på egen hand också. Det såg dessutom långtifrån tomt ut i målgången. Över lång distans är det svårt att vinna från dödens , även om det kan gå vägen. Men kan han få en ryggresa en bit spelar det nog inte så stor roll var han sitter i det här lilla fältet, han har chans från alla positioner.


Motbuden

Ronaldo Malibu kan mycket väl få drömresan från sitt fina utgångsläge. Athos Race är bra när han är fin, och fin var han senast. Mycket allvarligt bud här också. Vi betalar för Give Me Ten också. Om han håller ledningen är det inte helt omöjligt att han kan få bestämma en bit.


Skrällbudet

Lady Zappa gör årsdebut. Hon är snabb med rätt resa. I det här gänget kan hon inte ses som mer än ett skrällbud.


Spetsbudet

Give Me Ten eller Ronaldo Malibu. Kanske att Give Me Ten är mer sugen på att offra en del för att ha ledningen. Ronaldo Malibu går ju bra med ryggresa också.


! Statistikvinnaren

Ronaldo Malibu.

Vår rankning

8 Volare Gar

2 Ronaldo Malibu

4 Athos Race

1 Give Me Ten

6 Lady Zappa

5 Rigel Face

3 Zeus Karsk

7 Busy Doin’ Nothing

9 On the Dot

V86–3


Loppet

Osterc är en nästan femfaldig miljonär från USA som gör Sverigedebut. Men vi är mest spända på att få återse Gulfstream Am, en häst som vi föll för vid första ögonkastet i fjol.


Tipsettan

Vad vet vi om Osterc? Inte mycket eftersom amerikansk travsport inte är något som tilltalar oss (och nu är det en ny dopningsskandal under uppsegling där borta, sorgligt). Men vi har i alla fall sett hästen gå ett provlopp på Jägersro inför den här starten, och det är ingen tvekan om att det är en fin pålle. I provloppet stack han till ledningen på ett sätt som skvallrar om att han är ett allvarligt spetsbud här också. Medeldistans är inget som Osterc är van vid, men bra hästar brukar inte ha några problem med den övergången. Leder runt om i Sverigedebuten?


Motbuden

Gulfstream Am gjorde bara sex starter i fjol, och bokslut redan i mitten på september. Han matchades aldrig i de värstaste värsta gängen i kullen, men oj vilken fin häst han är. Lugauers hästar brukar komma väl förberedda och inte säkert att Gulfstream Am vill överlåta ledningen. Armour As har ännu inte vunnit Sverige men han är uppskruten och har gått bra. Nu är det hårdare emot men Armour As ser ut att ta steg i utvecklingen och det är möjligt att han kan vara mogen att, med dokumenterad form, matcha även detta tuffare motstånd.


Skrällbudet

Galantis spurtade bra i årsdebuten, vi gillar honom. Litet fält är ett plus, eller borde vara det. För risken är att det blir ett taktiklopp där alla är nöjda med sina positioner – utom den som sitter sist…? Och den hästen kan tyvärr mycket väl vara Galantis.


Spetsbudet

Vi håller Osterc för att vara spetsfavorit men vill inte utesluta att Gulfstream Am både kan och vill hålla ledningen.


! Statistikvinnaren

Gulfstream Am.

Vår rankning

2 Osterc

1 Gulfstream Am

3 Armour As

7 Galantis

4 Sashay My Way

6 Trix on Line

V86–4


Loppet

Några fina hästar på över halvan i ranken.


Tipsettan

My Sweden satt fast med mycket sparat senast. Hans akilleshäl är att han kan bli lite väl peppad när han skickas iväg från start. Men han är så kapabel att han tål det i den alltjämt förhållandevis låga klass han befinner sig i. Vi ger honom goda möjligheter att kunna leda runt om.


Motbuden

Jaguar Hill är också en mycket bra häst. Han har hunnit bli sju år men har mycket kvar att ge om han får vara skadefri i fortsättningen. Två raka segrar har det blivit efter det långa uppehållet. Det är betydligt hårdare emot nu men han är säkert redo för det. Uret ser fin ut, har formen på topp.


Skrällbudet

Great Winner är en fin häst. Inte på topp i årsdebuten?


Spetsbudet

My Sweden är svår att ta emot första biten.


! Statistikvinnaren

Echo Gamble.

Vår rankning

6 My Sweden

5 Jaguar Hill

9 Uret

10 Mas Capacity

4 Great Winner

1 Echo Gamble

2 Digital Wave

3 On Stage Indika

11 C.R.Nobless

12 Lotus Gil

7 Raclette

8 Global Tuxedo


ANNONS: Här tar du rygg på Sportbladets V86-system på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Jämnt och bra stayerlopp.


Tipsettan

Chablis D.K. var vår etta. Nu struken. Öppet.


Motbuden

Panamera kan mycket väl vara loppets formstarkaste häst, han lyser av löpglädje. Breidabliks Cognac är en klassig individ som återfunnit formen. Risk att det inte löser sig optimalt från innerspår på tilläggsvolten, men om det gör det har Cognac absolut vettig chans. Whipped Eggs vann årsdebuten på bra sätt efter att ha kört sig till ledningen tidigt. Hade han haft nytta av vinterträningen, travade han bättre än i fjol? Vi sätter frågetecken för det och när han den här gången är lärlingskörd rankar vi ner honom, utan att på något vis såga hästen.


Skrällbudet

Neelix är bra, men vi misstänker att han plågas av dåligt självförtroende efter tuffa lopp i början av karriären. Senast galopperade han på väg mot klar seger. Måste fungera fullt ut innan man kan tro helhjärtat på honom.


Spetsbudet

Någon från 20-fållan övertar tidigt. Men vem?

Vår rankning

9 Panamera

2 Breidabliks Cognac

6 Dizzy River

11 Whipped Eggs

3 Neelix

8 Comanche Moon

4 Bag’s Simoni

1 Dream of Nature

V86–6


Loppet

Sex årsdebutanter är några för många för att man som spelare ska tända på alla cylindrar. Men det kompenseras ju åtminstone till viss del av att det är topphästar vi åtminstone får återse på banan.


Tipsettan

Makthemark var lysande under i alla fall 80 procent av säsongen i fjol. Tappade formen lite de sista starterna men det har ingen betydelse nu, när han fått vila och träna  i nästan ett halvår. Bra chans direkt men kanske en risk att han tvingas ta dödens, och det är nog ingen position man vill ha med honom i årsdebuten. Därifrån är han sårbar.


Motbuden

Perfect Spirit är kapacitetsmässigt en av de bästa hästarna i Europa. Hade lite av en mellansäsong i fjol, med det menar vi att han var fem år då och det är en tuff säsong för många hästar, svårt att direkt ta steget in i den äldre eliten. Vi misstänker att han kommer väl förberedd till den här säsongen, men misstänker också att man främst vill ge honom ett formuppbyggande lopp så här i årsdebuten. När de andra är ringrostiga (?) kanske Linus Boy på allvar kan hävda sig? Han har i alla fall gått starkt i de starter han gjort under vintern och det sägs ju att form slår klass.


Skrällbudet

Ragazzo da Sopra på det fina utgångsläget.


Spetsbudet

Im Your Captain tar ledningen och körs där?


! Statistikvinnaren

Makethemark.

Vår rankning

4 Makethemark

9 Perfect Spirit

2 Linus Boy

3 Im Your Captain

1 Ragazzo da Sopra

5 Tito C.A. 

6 Cupido Sisu

V86–7


Loppet

Roligt stolopp över sprinterdistans.


Tipsettan

Sobel Jasmine såg fin ut senast, helt klart är barfota runt om ett stort plus för henne. Samma balans nu men med tanke på spåret tuffare förutsättningar. Om Zaira del Ronco rusar på i spets kan det ändå bli bra.


Motbuden

Zanzibar Effe har bra startryggar. Hon avslutar vasst och med rätt resa kan det räcka hela vägen. Zaira del Ronco kan leda hela vägen, Jägersro måste vara landets bästa spetsbana.


Skrällbudet

Anna S.H. skulle kunna bli aktuell tack vare utgångsläget, men normalt sett är de några hästar som är för bra för hennes.


Spetsbudet

Det troliga är de andra hästarna vill släppa till Zaira del Ronco som brukar hålla farten uppe.


! Statistikvinnaren

Sobel Jasmine.

Vår rankning

11 Sobel Jasmine

10 Zanzibar Effe

4 Zaira del Ronco

3 Global Wireless

1 Miss Pastis

2 Anna S.H.

9 Maharanee Star

6 Majors Corona

7 Asaji T.Dream

V86–8


Loppet

Jämnt lopp men vi tvingas spika.


Tipsettan

Vichy Grif hade tur i spårlottningen efter att ha lite sämre spår några gånger på slutet. Om hon hittar till ledningen tror vi att hon har toppchans. Om hon inte gör det kan hon vinna ändå, men då är det andra som har ungefär lika bra chans.


Motbuden

Digital Track är ytterligare en häst som varit igång under vintern och sett formstark ut hela tiden. Bon Ego gör årsdebut. Tog stora steg i utvecklingen i fjol men är förstås lite svårbedömd den här gången.


Skrällbudet

Glöm inte bort fartfyllda Loser on Loser.


Spetsbudet

Lovely Star är snabb ut men gick så bra med ryggresa senast att hon borde vilja testa det upplägget igen. Därför tror vi att det är Vichy Grif som tidigt sitter i ledningen.


! Statistikvinnaren

Bon Ego.

Vår rankning

2 Vichy Grif

4 Digital Track

10 Bon Ego

3 Ti Punch Broline

12 Global Vintage

5 Au Pair Girl

6 Loser on Loser

1 Lovely Star

11 Valetta

7 Musique d’Inverne

8 Digital Class 

9 Ava


ANNONS: Här kan du gå med i laget och tar rygg på Sportbladets andelssystem på ATG Tillsammans – här är alla system. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Som Volare Gar (V86-2) såg ut senast vill man ju gärna göra något på honom. Vi spelar vinnare.

Spiken

I den bästa av världar hade vi bara behövt en spik – och då är det tveklöst 6 My Sweden (V86-4) som vi hade valt. Han ser mycket formstark ut och kan nog trots spåret rätt långt ut på vingen tidigt sitta i ledningen.

Luringen

Om Mamba (V86-1) får loppet i rygg på ledaren och lucka kan det bli pott.

Tänk på att …

Whipped Eggs (V86-5) får Dwight Pieters i sulkyn för första gången i lopp. Robert Berghs lärling känner säkert hästen från träningsjobb hemma, men det är skillnad på träning och lopp och Whipped Eggs är nog inte världens mest lättkörda häst. Även om han som individ verkar väldigt  ärlig och vill trava är det ju ett faktum att han har en något annorlunda aktion.

Tränarligan, Solvalla

1) Stefan Melander, 16 segrar

2) Claes Sjöström, 9

3) Timo Nurmos, 9

4) Björn Goop, 7

5) Roger Walmann, 4

Stora systemet

Avd 1: 4–9–10–3–5–1 (6–7)

Avd 2: 8–2–4–1 (6–5)

Avd 3: 2–1 (3–7)

Avd 4: 6 My Sweden (5–9)

Avd 5: 9–2–6–11–3–8 (4–9)

Avd 6: 4–9–2 (3–1)

Avd 7: 11–10–4 (3–1)

Avd 8: 2 Vichy Grif (4–10)

2 592 rader/648 kr

Lilla systemet

Avd 1: 4–9–10 (3–5)

Avd 2: 8–2–4–1 (6–5)

Avd 3: 2 Osterc (1–3)

Avd 4: 6 My Sweden (5–9)

Avd 5: 9–2–6–11 (3–8)

Avd 6: 4–9–2 (3–1)

Avd 7: 11–10–4 (3–1)

Avd 8: 2 Vichy Grif (4–10)

432 rader/108 kr

Chanssystemet

Avd 1: 4–9–10 (3–5)

Avd 2: 8 Volare Gar (2–4)

Avd 3: 2–1–3–7 (4–6)

Avd 4: 6–5–9–10 (4–1)

Avd 5: 9–2 (6–11)

Avd 6: 4 Makethemark (9–2)

Avd 7: 11 Sobel Jasmine (10–4)

Avd 8: 2–4–10–3–12–5–6–1 (11–7)

768 rader/192 kr

DD-systemet

DD-1: 11–10–4–5

DD-2: 2 Vichy Grif

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 9 Don’t Be a Loser, 2 Break Trough, 8 Joker Boko.

Outs: 3 Glacier.

V5-2: 5 Fascination, 6 Oblivion, 2 Shalako.

Outs: 3 Valnes Krisse.

V5-3: 10 Global Brexit, 9 Malvha Ha, 8 Hattusa.

Outs: 2 Henriette Sisu.

V5-4: 1 Mellby Hurricane, 10 Raj’s Oh Lord, 5 Joe Frazier Boko.

Outs: 12 Jerry W..

V5-5: 5 Dark Roadster, 3 Vici Supreme, 6 Mooney.

Outs: 11 Thai Explosive.


ANNONS: Här kan du gå med i laget och ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]

Följ ämnen i artikeln