”Kan chansspikas om man är fräck i kväll”

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 8 januari • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 8 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

Jag väljer att gå ut och singelstrecka direkt i inledningen och det blir på favoriten 3 Magic Happens (V86-1). Han har toppform och satt fast med allt sparat senast på V75 i Danmark. Näst senast tog han rygg på Cobbys Olifant och när luckan kom tog han sig enkelt förbi och vann.

I kväll är det tre varv men det passar honom tror jag, det är även ett litet fält och jag är inne på att han kan få överta ledningen efter en bit och sedan blir det inte mycket till lopp. Hela vägen Johan!

Bortglömda hästen

Draget hittar vi på Åby och det kommer i V86-7 där 3 Dallas är helt bortglömd. Han har äntligen fått ett bra utgångsläge och är även ute på favoritdistansen, han är snabb ut och tål ett tuffare lopp, skulle han ta sig förbi hästen invändigt och få ledningen då tror jag han kommer sälja sig dyrt. Senast galopperade han mitt i kön men reparerade det på ett bra sätt och såg mycket fin ut, han hade nya framskor då så det starten kan man glömma. Det låter mycket bra kring honom och är man fräck kan man chansspika till denna procent.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Valde mellan Carl Johan Jepson och Örjan Kihlström under denna rubrik, båda är nyckelkuskar på varsin bana då dem kör hårt betrodda hästar. Jag väljer att ändå plocka Örjan Kihlström som ”Superkusken” då han kör omgångens största favorit och har två hästar från stall Timo Nurmos som båda blir betrodda.

2 Surf’n Turf (V86-2) räckte inte ända fram i V75 finalen senast men har visat mycket bra form på sistone. Han blir omgångens största favorit och visst skulle kan bli släppt till ledningen eller ta den av egen kraft då ska det mycket till för att han sa förlora. Dock kan det bli svar om ledningen och då är jag inte lika säker på att han vinner, han är streckad på 73 procent i skrivande stund och det är väldigt mycket på en häst i denna klass. Örjans bästa chans tycker jag.

10 Cactus (V86-4) trodde jag en del på senast men då blev det galopp. Gången innan körde Örjan slalom med henne och hon spurtade bra som tvåa. Det kan vara så att hon bara är bäst i kväll men från detta utgångsläge kan det strula och bli långt fram och då kan det vara kul och ha med några till.

5 Araw Hoss (V86-8) har inte vunnit lopp sedan 2017 och är mycket svårbedömd. Kapacitet finns i massor och är han väl förbered så kan han slå till men jag vill först se honom prestera innan jag tror stenhårt på honom.

Hetaste utrustningsändringen

Kommer på 9 Zelante O.P. (V86-4) som ska gå med rycktussar och jänkarvagn vilket är intressant. Han har ingen smickrande resultatrad men skulle ändringarna falla väl ut kan han smyga med och blir farlig. 

Förutsättningarna

Det känns som vanligt väldigt roligt med V86 och ikväll delar Åby och Solvalla på omgången. Jag hittar bästa spiken direkt i inledningen, jag tror det blir spets och slut seger. Mitt drag får ni inte glömma, har mycket bra form och är märkligt bortglömd men lär gå upp i procent då det känns som alla snackar om den. Tänk på att det är dubbla open stretch på Åby vilket innebär att hästen i rygg på ledaren och tredje invändigt får fritt på upploppet. Ser ut som det ska bli uppehåll på båda banorna och det tackar vi får då förutsättningarna kommer bli bästa tänkbara. Lycka till!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Läs mer inför kvällens V86:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav