Slog det galna rekordet: ”Väldigt, väldigt stort”

Örjan Kihlström historisk - flest V75-segrar någonsin

Av: Charlie Hedstad

Publicerad:
Uppdaterad:
Digital Track gjorde Örjan Kihlström historisk.
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Digital Track gjorde Örjan Kihlström historisk.

I maj nådde Örjan Kihlström milstolpen 1 000 segrar inom V75.

Idag tog han seger nummer 1 007 och blev historisk.

– Det känns väldigt, väldigt stort faktiskt måste jag erkänna. Det är kul att göra något som ingen annan har gjort, sa stjärnkusken till TV12.

I maj månad passerade Örjan Kihlström milstolpen att som andra kusk någonsin att vinna 1000 lopp på V75. Det är bara Stig H Johansson som har lyckats med det tidigare med sina 1006 kusksegrar inom rikstoton. I och med dagens seger i V75–4 med Digital Track så passerade 57-åringen legendaren Stig H Johansson i maratontabellen och är numera segerrikast i historien inom V75 – med 1 007 segrar.

– Det känns väldigt, väldigt stort faktiskt måste jag erkänna. Det är kul att göra något som ingen annan har gjort, sa rekordhållaren till TV12 och fortsatte genom att lyfta fram familjen och landets tränare:

– Mamma och pappa har betytt mest i första hand, mamma har skött allting runt om kring det hela och pappa lärde mig alla grunder i det här. Sen är det alla duktiga tränaren som jag har fått köra åt.

Hyllades av kollegorna

2018 är det hittills bästa året för Örjan Kihlström, då vann han 199 lopp och körde in totalt drygt 58 miljoner kronor. 

Efter den 1000:e seger på Bergsåker i maj så sa en av Kihlströms viktigaste arbetsgivare Daniel Redén, att en av nycklarna till Örjan Kihlströms framgång är att han alltid lyckas hålla hästarna på gott humör.

– Det spelar ingen roll om hästarna kommer etta, fyra, femma eller sexa i mål. Han ser alltid till att ha dem på bettet så de får känna sig modiga.

Han hyllades då även av kollegorna.

– Han är en förebild för alla som håller på med trav, sa Rikard N Skoglund.

– Han är alltid otroligt schysst i loppen, sa Kaj Widell.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN