”Jag är riktigt glad över att det blev affär”

Köper ikoniska miljongården

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Jim Oscarsson
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Jim Oscarsson

Jim Oscarsson, 58, köper ikoniska miljongården Blädingeås.

Nu går flyttlasset från Stockholm till Småland.

– Jag är riktigt glad att det blev affär, säger Jim Oscarsson.

Solvallaproffset Jim Oscarsson har letat gård i ett tiotal år – och nu har han äntligen hittat den. I dag huserar Jim Oscarsson i Märsta på Söderbygård, men snart går flyttlasset till Småland.

Jim Oscarsson har köpt den ikoniska miljongården Blädingeås utanför Alvesta, och byter i och med flytten från Solvalla till Kalmar. Något som Sulkysport var först med att rapportera.

Blädingeås var tidigare hem för stjärnhästen Mack Lobell.

”Alltid speciellt att flytta”

Jim Oscarsson har i dag 62 hästar på sin träningslista, och en av anledningarna till flytten och att han länge letat efter gård – är den nuvarande gård som han har.

– Vi har letat gård sedan vi kom hem från USA för sex år sedan, och vi letade gård även före flytten till USA. Vi har en för liten gård i dag, den är lite för liten för att växa på och vi vill ha mer häst, säger Jim Oscarsson och fortsätter:
– Vi har varit på den nuvarande gården i 20 år och den har fungerat bra, men det här blir ännu bättre.

Hur känns det?

– Det är alltid speciellt att flytta. Det är jäkligt skönt att få tag på en så här fin gård, den är jättefin och nu var det verkligen läge. Det är en toppgård vi har fått tag på så jag är riktigt nöjd.

”Riktigt glad det blev affär”

Hur kommer det sig att ni inte hittat gård tidigare?

– Vi har helt enkelt inte hittat något som vi tycker om eller som det varit läge att slå till på, men av en ren tillfällighet så blev det här av, och när vi fick läge att köpa den så var det bara att slå till, och det här kommer bli perfekt.

När går flyttlasset?

– Det är inte riktigt planerat ännu, vi har precis kommit till skott med det här. Vi får se helt enkelt, men det blir under det här året i varje fall. Det kan bli när som helst, och det kan bli om någon månad, vi får se.

På den nyköpta gården finns stora träningsmöjligheter i form av rakbana, rundbana, skogsslingor och backe – och Jim Oscarsson ser ljust på framtiden.

– Vi har fina unghästar och fina hästar för dagen som duger, och jag är jättenöjd och på den här nya gården kan man utvecklas på och det ska bli jättekul. Man får satsa på att bli ännu bättre helt enkelt, och jag tycker det ser ljust ut, annars hade vi inte satsat på det här. Jag är riktigt nöjd med hästar, kunder och allt och på så vis sitter jag bra till, men däremot vill man alltid förbättra sig och det här var ett kanonläge. Vi får hoppas svensk travsport är ljus, för då kör vi stenhårt. Det är en riktigt fin gård vi hittat och jag blev riktigt glad att det blev affär, säger Jim Oscarsson.

”Packar upp den sista väskan”

Jim Oscarssons fru och kollega, Susanne Oscarsson, verkar också nöjd och belåten med nya köpet.

”Att vara gift med den här mannen (Jim), ja då får man vara med om mycket och alltid ha en väska packad ifall vi ska ut på äventyr. Men nu packar jag upp även den sista väskan. För nu har vi köpt fina Blädingeås. Tusen tack till familjen Lorentzon att just vi fick köpa. Jag har en tendens att sväva iväg upp i de blå så ni kan ju förstå hur jag är nu. Nu skenar jag upp i de blå”, skriver Susanne Oscarsson på sin Facebook.

Foto: Susanne Oscarssons Facebook
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN