”Det ska inte kunna gå att vinna loppet”

Plusbetygen från V75-tävlingarna på Åby

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild
Christofer Wickman ger Propulsion fem plus efter segern i Olympiatravet

Propulsion imponerade stort i Olympiatravet.

Alessandro Gocciadoro fortsätter att visa upp monster.

Och inte ens vädret kunde stoppa Åbytravet den här lördagen.

Åby i Mölndal utanför Göteborg hade dukat upp för travfest – och även om vädret inte visade sig från sin bästa sida, så var det här en tävlingsdag att minnas.

Åby hade tidigare i veckan invigning av sin nya anläggning med hotell, konferenslokaler och mycket annat, och för de som har sociala medier så har det varit svårt att undgå alla hyllningar. Åby har gått i bräschen, och gjort någonting riktigt bra!

På tävlingsovalen fick vi se flera svettiga insatser, från flera nationaliteter.

Italienske Alessandro Gocciadoro fortsätter att visa upp ”monster”, och Daniel Redéns superstjärna Propulsion levde upp till sitt stora favoritskap i Olympiatravet när han lade vantarna på förstapriset på 1,5 miljoner kronor.


Betyg:

Vem: 7 Propulsion (V75-7)

Kommentar: Det ska inte att gå att vinna ett lopp som Olympiatravet när man får ett sådant lopp som Propulsion fick, men Daniel Redéns superstjärna visade återigen att han har det där som de flesta andra travhästar inte har, och han är helt enkel unik. Propulsion var flera huvuden högre än sina konkurrenter i Olympiatravet, och trots den blytunga resan så var han bara bäst.


Betyg:

Vem: 5 Vincero’ Gar (V75-6)

Kommentar: Men herregud, eller va? Vad fan var det vi fick se!? Alessandro Gocciadoros häst var makalöst bra, kollosallt bra. 07-tempo första 500, 09-tempo första 1000, ändå helt överlägsen. Jag saknar ord…


Betyg:

Vem: 3 Whipped Eggs (V75-1)

Kommentar: Kördes resolut till ledningen av Örjan Kihlström, drog sedan i hårt tempo hela vägen, och den Robert Bergh-tränade femåringen var fullständigt överlägsen. Det är sällan man ser en sådan här uppvisning på V75, Whipped Eggs hade miiiiil ner till övriga, från start till mål!


Betyg:

Vem: 6 Varieta’ Luis (V75-3)

Kommentar: Gjorde debut på svensk mark, och vad var det för insats vi fick se? Den femårige italienaren fick en stentuff inledning på loppet då han blev hängande i tredjespår, och även om han under slutrundan kunde hitta ner i rygg på Fredrik B Larsson och Milliondollarrhyme så var det en ruskigt svettig insats. Han tappade några längder runt slutsvängen, men höll farten hela vägen hem på ett imponerade vis och vann till slut bekvämt, och segertiden 1.10,2 över kort distans är svettig!


Betyg:

Vem: 9 Norton Commander (V75-2)

Kommentar: Fick visserligen ett bra lopp i andraspår, men de varvade dock på 21-tempo där framme och trots att det var en bit fram till täthästarna in på slutrundan så vann Conrad Lugauers häst, väl körd av Marc Elias, i mycket enkel stil. Det sistavarv som Norton Commander svarade för var mycket starkt, och han är mycket bra för sin klass, den här femåringen.


Betyg:

Vem: 8 Burning Man (V75-4)

Kommentar: Fick visserligen ett tufft slutvarv utvändigt ledaren, men Petri Puros häst var ändå slagen alldeles för tidigt för att få godkänt, och det här var ingen bra V75-favorit.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav