Mejla

Micke Nybrink

Ett råd – ringa in alla hästar med gul kusk

Nybrink synar lördagens V75:a – lopp för lopp • Systemförslaget • Åby lördagen den 27 april

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Vincero’ Gar är en av Alessandro Gocciadoros hästar.

Ett gott råd, i all välmening: Börja med att ringa in alla ­hästar med gul kusk.

Räkna med att de är bättre än ni tror. För Alessandro Gocciadoros hästar blir sällan trötta.

De vinner eller försvinner.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75 och V86. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Det är en tyst snackis i trav-Sverige. Hur Alessandro Gocciadoros hästar dundrar fram i loppen och kör sönder motståndet, tillsynes oövervinneliga. Det är som om de är av en annan ras. ”Är hans hästar rena fattar jag ingenting.” Så låter det. ”Någon måste stoppa fusket, det är inte bra för travet om såna där klarar sig.”

Vissa går så långt att de menar att italienarens återkomst och framgångar gör att omsättningen på våra stora spelformer rasar. ”Det fattar du väl att folk inte orkar spela, de tappar lusten.”

Det är rent vansinne

Jag har ingen aning. Rykten. Tycker att man ska vara väldigt försiktig med att döma och att det givetvis också så att Gocciadoros hästar testas och testas, de vinner och då blir det så.

Alla är oskyldiga tills motsatsen är bevisad. Vi kan inte lyncha en outsider på misstanke; det är rent vansinne och anarki.

V75-1: Kul långlopp där jag är inne på att hästarna längst bak är alldeles för bra. Ta alla på 3 180 meter och ranka Elliot Coger och Antonio Trot högst.

Den enda hästen där fram ni ska passa er för är norske Amazing Dream N.O. Han är i kanonform, tar spets, tutar och kör. Senast gick han 1.10,5 sista 1 000 bakom norske derbyvinnaren Gretzky B.R..

V75-2: Norton Commander blev påkörd senast men är ju en kanon, det vet vi. Sen får han inte alltid till det, det vet vi också. Men oj vad fin han är – och bra. Zaffiro G.Z.O. är Gocciadoros vapen, tränad av Pietro Gubbelini. Rapporterna är bra, fyraåringen är i kanonform så räkna med att det blir åka av. Deep Pockets såg sämre ut i söndags men är annars en skjutare, snabb ut är han också.

V75-3: Heart of Steel tror jag på. Som han avslutade bakom Perfect Spirit senast! Milliondollar­rhyme är hyperkapabel och ska bli rolig att se över kort distans. Lita på att han har farten.

Varieta’ Luis med Gocciadoro tar jag förstås med. Både stark och snabb men lite osäker lyder rapporten. Låter som ett signalement på alla hans hästar.

Brutalt bra

V75-4: Burning Mans senaste lopp är det obligatoriskt att titta på. Petri Puros femåring var brutalt bra när han efter en resa i dödens bara small förbi ledaren på sista långsidan och vann med 40 meter, trots att han tappade en sko efter ett varv.

Christoffer Eriksson är nöjd med läget och spikar sig i ett officiellt tips. Jag ryggar.

V75-5: Mellby Free har troligen toppchans. Inser det. Men hon har vilat och det finns roliga bud.

Miljonskrällen heter Calamara’s Girl. Hon har tänt till i ny regi, på alla cylindrar.

Få gör om den insatsen

V75-6: Vincero’ Gars insats på Solvalla var enorm, få hästar gör om den. Är han lika bra igen får de andra nöja sig med att titta på och göra vågen när han segerdefilerar. Men Vlad del Ronco är fasen ingen bluff och Gina Schermer är stenhård. Jag garderar med den duon.

V75-7: Har skrivit en krönika om varför Propulsion är klar i Olympiatravet. Fast ni inser säkert också att han vinner. Min tes är att han är bättre än någonsin i år.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem på V75 och V86. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Helgens tips

1. 8 Burning Man (Åby, V75-4)

Strålande senast. Jättestark. Det blir mos.

2. 1 Amazing Dream N.O. (Åby, V75-1)

Bästa hästen på start. Smiter undan? Varning.

3. 7 Calamara’s Girl (Åby, V75-5)

Jättebra i monté i ny regi. Miljonrysaren.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 11, 10, 1, 15, 13, 14, 12 (3–8)

V75-2: 9, 10, 5, 6, 1 (12–4)

V75-3: 4, 3, 6 (2–11)

V75-4: 8 Burning Man (5–3)

V75-5: 5, 4, 7, 12, 2, 6, 3 (9–11)

V75-6: 5, 10, 9 (7–4)

V75-7: 7 Propulsion (5–10)

2 205 rader/1 102,50 kronor

avMicke Nybrink

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM