Mejla

Michael Carlsson

Råämnet tar en tidig ledning – och vinner

Michael Carlsson synar lopp för lopp på V75 lördagen den 20 juli från Axevalla • Tre bästa • Systemförslaget

Timo Nurmos Istanbul Boko spika spå lördagens V75-kupong.
Timo Nurmos Istanbul Boko spika spå lördagens V75-kupong.

TRAV

Dags för Stochampionatshelgen och en härlig folkfest på Axevalla.

Spikarna i lördagens V75-omgång ser det upplagt ut för.

Istanbul Boko är ett råämne som tar över ledningen tidigt och vinner.

Milligan’s School använder sig av samma segerrecept i guld.


ANNONS: Här går du med i Sportbladets andelslag och tar rygg på experternas V75-andelar. [Extern länk]


Det traditionella Trippeltravet på Axevalla är landets största publikfest efter Elitloppshelgen. På söndag smäller det när landets bästa fyraåriga sto ska koras i Stochampionatet. Tips och analyser till den V75-omgången kommer i söndagstidningen. Nu avhandlar vi lördagens begivenhet.

Istanbul Boko började tävla först i år som fyraåring och har vunnit fyra lopp på sex starter. Han har haft krafter kvar varje gång och har inte missat prispallen ännu (vid andra- och tredjeplatserna var hästen inte som bäst). Den här toppstammade (Muscle Hill - Welat Boko) och läckra individen är under en häftig utveckling och det finns förutsättningar för att bära iväg en bra bit upp i klasserna.

Det är toppchans

Lillebrodern till Hevin och Evin Boko har att brås på och verkar inte vansläktas. Han var helt överlägsen näst senast och vann busenkelt även senast via ett avslutande 1.13-varv.

Istanbul Boko har lärt sig öppna allt bättre bakom bilen och från sex bakom bilen blir det inget finlir. Kontio lär köra offensivt direkt och sitter troligen i ledningen efter en bit. Den Nurmos-tränade fyraåringen är framförallt väldigt stark och den långa distansen är en fördel. Toppchans.

Milligan’s School hade oflyt i Elitloppet men fick i stället bra utdelning direkt efteråt. Först spurtade han ner Double Exposure i Östersund efter en fin resa och gången efter var han överlägsen i ett billigt lopp i Rättvik.

Senast starten är bara att glömma då han aldrig kom till i Årjängs Stora Sprinterlopp. Han satt i kön och det var fjärdespår i sista sväng och trots att hästen avslutade ett drygt 1.10-varv kom han aldrig in i matchen.

Nu ser det upplagt ut för tidig spets och jag kan inte tänka mig att de invändiga hästarna svarar ledningen. Sedan måste Milligan’s School ha en väldigt bra chans att vinna.

Jag pratade med Stefan Melander som hävdar att hästen är stark och gynnas nu av täta starter.

Motiverad favorit

Randemar R.D. har varit grym på slutet och är motiverad favorit i V75-1. Men frågan är var han hamnar från springspåret. Det kan bli mothugg av Grandfather Bill och jag streckar båda samt kompletterar med formstarke Stud Muffin, och rysaren är Jaques Noir som bara måste få vinna ett lopp snart och har ett intressant smygläge.

Lite lurigt stolopp i V75-2 med de bästa hästarna på tillägg. Jag vurmar för två på start och främst Ambon Degato som spurtade vasst i skymundan senast från ett uselt läge. Står klart bättre till nu. Varning även för Gun Palema som är så pass bra att hon mycket väl kan vinna ett sådant här lopp.

Callmesally fick chanserna spolierade senast i V75 men gick bra efteråt och kan ta revansch i den fjärde avdelningen. Draget är bortglömde Seethestar som avslutade rykande snabbt senast och som mycket väl kan slå till.

Måste vara dags snart

Velvet Gio var hemskt bra när han vann V75 i våras. Återkommer efter ett längre uppehåll och har svårbedömd form. Master Crowe spurtade riktigt vasst senast från ett omöjligt läge och har ett klart bättre spår nu.

Global Winner måste det bara vara dags för snart att vinna på V75. De tre senaste starterna har hästen gjort heroiska insatser utan att få segerdefilera. Det har varit blytunga lopp som tredjespår och dödens, eller reparerat en galopp storstilat.

Hästen går nu upp en klass men tränar kanon och Nurmos har tidigare sagt att han har kapacitet för att vara med i Derbyt. Nu blir det första gången med rycktussar vilket känns intressant.

Timo Nurmos körde hästen själv i ett jobb i måndags och provade detta för första gången med bra effekt.

ANNONS: Här går du med i Sportbladets andelslag och tar rygg på experternas V75-andelar. [Extern länk]

Lördagens tre bästa:

1. 3 Gun Palema (V75-2, Axevalla)

Är riktigt bra. Matchad och preparerad för en hemmaseger här.

2. 5 Seethestar (V75-4, Axevalla)

Visslande avslutning senast. Blir livsfarlig felfri.

3. 3 Global Winner (V75-7, Axevalla)

Har gjort grymma insatser och står på tur för en seger. Rycktussar för första gången nu.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 7–3–6–8 (10–9)

V75-2: 6–3–12–13–8–11 (14–9)

V75-3: 6 Istanbul Boko (7–2)

V75-4: 9–6–14–5–13–7–11 (12–4)

V75-5: 11–2–4–10–5 (9–1)

V75-6: 4 Milligan’s School (11–8)

V75-7: 3–1–6 (2–7)

2 520 rader/1 260 kronor.

Läs mer inför V75:

Av: 

Michael Carlsson

Publisert:

LÄS VIDARE

V75 I SISTA STUND med Wickman: Jag har superkänsla – han bara vinner...

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75

V75-tips

Hästar

Trav